Ergin Ataman znova v konfliktu – tokrat z Nolanom Smithom (VIDEO)

v rubriki
Evropske lige
s kategorijo
Novice
.

Na tekmi Galatasarayja in Banvita je zavrelo na relaciji Ergin AtamanNolan Smith. Slednji ni bil zadovoljen z menjavo turškega trenerja, zato je jezno na tla odvrgel brisačo. Ataman mu je nekaj krepkih povedal na licu mesta, po tekmi pa ga je “deložiral” v mladinsko ekipo.

“Ne bo več treniral s prvim moštvom. Od danes je pri mladincih,” je po tekmi dejal 48-letni Ataman, za katerega to še zdaleč ni prvič, ko je prišel navzkriž s katerim izmed svojih varovancev. Pred leti se je sporekel s srbskim zvezdnikom Igorjem Rakočevićem in ga za nekaj časa postavil na hladno, dobro ni shajal niti z Boštjanom Nachbarjem, nazadnje pa je Jaki Lakoviču kar preko intervjuja na televiziji povedal, da nanj ne računa več.

Smith se je javno opravičil

“Rad bi se opravičil Galatasarayju in njegovim navijačem za to, kar se je zgodilo na tekmi. Ljubezen in strast do igre sta skupaj s frustracijami povzročila, da sem brisačo ob menjavi odvrgel na tla. Interpretirano je bilo, da sem jo vrgel proti trenerju, toda kdorkoli me pozna, ve, da nikdar ne bi storil česa takega. Opravičujem se, pa čeprav zdaj izgleda, kot da sem brisačo vrgel proti trenerju. Nikdar ne bi smel tega storiti, ne glede na vso frustracijo. Tako profesionalec ne sme reagirati. Sprejemam vso odgovornost mojega dejanja,” pa se je na twitterju z opravičilom oglasil še lani član Cedevite Nolan Smith.

Da bi bila mera polna, je Galatasaray s košem Banvitovega košarkarja Vladimirja Veremenka tekmo izgubil z zvokom sirene, bilo je 67:69. Atamanovi varovanci so v Beogradu pri Crveni zvezdi s porazom začeli tudi evropsko sezono.