Erazem Lorbek 12+6, Olimpija ušla katastrofi

v rubriki
Liga Nova KBM
s kategorijo
Novice
.

Na ponovitvi finala Lige Nova KBM iz prejšnje sezone so bili uspešnejši Slatničani. V soboto bodo v Ligi Nova KBM na sporedu še tekme Hopsi : Šentjur, Krka : Zlatorog in Helios : Šenčur (prenos na Šport TV). V nedeljo bo Ilirija gostila Sixt Primorsko.

Liga Nova KBM, 17. krog, 8.2.
ROGAŠKA – Petrol Olimpija 75:71 (26:11, 15:10, 22:26, 12:24)
Davis 24 (7 asistenc), Batur 17 (6 asistenc), Pajić 16 (6 skokov); Oliver 19, Battle 18 (6 skokov in 6 asistenc), E. Lorbek 12 (6 skokov).

Rogaška je dosegla deseto zmago v tej sezoni in na lestvici prehitela Olimpijo, ki je doživela osmi poraz v elitnem državnem ligaškem prvenstvu.

Izbranci domačega trenerja Damjana Novakovića so temelj za zmago postavili v prvem polčasu, ko so povsem zasenčili tekmece iz slovenske prestolnice. Svojo prednost so neprestano plemenitili, največjo pa – v prvi polovici dvoboja – dosegli ravno ob odhodu na najdaljši odmor (41:21).

Zdesetkani Ljubljančani, ki niso mogli računati na usluge Jordana Morgana, Gregorja Hrovata, Roka Badžima, Jana Barbariča, Igorja Tratnika in Bojana Radulovića, so v drugi polovici tekme močno izboljšali svojo igro.

Dobri tri minute pred koncem dvoboja so se gostiteljem približali na vsega tri točke zaostanka (66:69), v prelomnih trenutkih pa tekme navkljub priložnosti niso postavili na glavo. Še 40 sekund pred koncem je bilo po trojki Jana Špana tesno (71:74), v razburljivi končnici pa je Rashum Davis zadel enega od dveh prostih metov in postavil končni izid.

V domači zasedbi je bil najbolj učinkovit Davis, ki je 24 točkam dodal še sedem asistenc, v gostujoči pa je Devin Michael Oliver dosegel 19 točk. Pri Ljubljančanih se je izkazal tudi rekonvalescent Erazem Lorbek, ki je dosegel 12 točk.

Ljubljanska zasedba bo naslednjo tekmo odigrala 12. februarja s Helios Suns. Rogaška bo dan kasneje gostovala v Šentjurju.

Izjavi trenerjev po tekmi:

Damjan Novaković, trener Rogaške:
“Proti zelo oslabljeni ekipi Olimpije smo dominirali 25 minut, vodili že s 25 točkami prednosti, nato pa popolnoma popustili. Zadnji del tekme smo odigrali brez prave energije, kar so Ljubljančani izkoristili in se približali. Na koncu smo tekmo, ki ne odloča o ničemer, dobili in s tem razveselili domače navijače.”

Zoran Martić, trener Petrol Olimpije:
“Zaslužena zmaga Rogaške. V prvem polčasu smo pokazali izjemno slabo igro, v drugem pa smo vtis nekoliko popravili.”