EP 2015: Franciji končnica EuroBasketa?

Rubrika: EurobasketEuroBasket 2015

Jutri bo znano, kdo bo gostil evropsko prvenstvo leta 2015. FibaEurope naj bi odločitev obelodanila okoli 17.30 v Madridu. Prvenstvo bi morala gostiti Ukrajina, a so ji zagodle zaostrene politične razmere. Zavoljo tega naj bi odpadel tudi Izrael.

3008_slovenija_01

Slovo Parkerja in soigralcev

Mnogi med favorita za končnico tekmovanja uvrščajo Francijo, ki bi košarkarsko tekmo gostila na nogometnem štadionu v Lensu. Da delnice Francije, aktualnega evropskega prvaka, dobro kotirajo, ni iz trete zvito. Še posebej če vemo, da Fiba oz. FibaEurope tekmovanji dodelujeta tudi državam, ki se želijo na tak način posloviti od svoje velike generacije. Tako je bilo dodeljeno tudi Sloveniji, ki pa tega ni izkoristila. Morda letos to uspe Špancem.

Kaj pa ostali aduti

Zavoljo navijačev dobro kotirajo Finci, ki so imeli v Španiji kar 8000 navijačev. Svoje adute imajo tudi Poljaki (izkazali so se leta 2009), Latvija (takega tekmovanja še ni imela), Nemčija (ekonomija in bližina Francije), Hrvaška (na tekmovanju EP 2015 so bližnje in daljne sosede) ter Turčija (prvi mož Fiba Europe).