Embiid boljši od Dončića, Steph za zgodovino

v rubriki
Liga NBA
s kategorijo
Novice
.

Joel Embiid je ob zmagi svoje ekipe proti Dallasu dosegel 36 točk in na zmagovit način končal z gostovanji obarvano obdobje za prvo ekipo vzhodne konference – kar 10 od zadnjih 12 tekem je Philadelphia odigrala v gosteh.

Luka Dončić je sicer ponovno odigral odlično tekmo, dosegel je 32 točk, imel pa je premalo pomoči soigralcev. Porzingis na drugi zaporedni tekmi v dveh dneh še vedno običajno počiva (prvič je dvakrat zapored igral ravno ob zadnjem takem primeru za Dallas).

Dončić je igral 33 minut, imel je tudi 4 skoke in 4 asistence. Jalen Brunson je dosegel 15 točk.

Je pa za Dallas debitiral JJ Redick, ki je proti svoji bivši ekipi dosegel 4 točke. Na drugi strani je proti bivšim soigralcem Seth Curry dosegel 8 točk.

Tekma je bila odločena v drugi četrtini, ko je proti koncu Philadelphia povedla za 15 točk in Dallas se nikoli več ni spustil pod 10 točk zaostanka. Najvišje vodstvo gostov je znašalo 23 točk na sredini zadnje četrtine.

Dallas čaka v sredo gostovanje v Memphisu, nato pa pet zaporednih tekem doma.

Golden State je doma premagal Denver po novi odlični napadalni predstavi Stepha Curryja – dosegel je 53 točk, od tega 48 že do konca tretje četrtine, hkrati poa postal še najboljši strelec Golden Statea v zgodovini, prehitel je namreč Wilta Chamberlaina.

Je pa izjemno naporen ritem Denverja, ki je od prejšnje nedelje odigral že šesto tekmo, že terjal prvi davek – ob koncu tekme se je namreč poškodoval Jamal Murray, ki je najprej obležal in se držal za koleno, potem pa ob pomoči odšepal v garderobo. Kako huda poškodba je, še ni znano.

Za Denver je Jokić dosegel 27 točk, 12 skokov in 8 asistenc. Porter Jr. je dosegel 24 točk, Vlatko Čančar ni igral.

Liga NBA, 12.4.

LA Lakers – New York 96:111

Philadelphia – Dallas 113:95

San Antonio – Orlando 120:97

Chicago – Memphis 90:101

Sacramento – New Orleans 110:117

Washington – Utah 125:121

Denver – Golden State 107:116

Houston – Phoenix 120:126

Brooklyn – Minnesota prestavljena tekma