»Ekonomistke« in »medicinke« v finalu, Kestnar 30, Mičunović 28

v rubriki
Nižje slovenske lige
s kategorijo
Novice
.

Sinoči se je nadaljevalo tekmovanje v SPALDING UKL 2018/19. Videli smo tekme v ženski skupini C, v moški skupini G ter polfinalna obračuna v ženski konkurenci. Kot zanimivost velja omeniti, da so si »ekonomistke« in »medicinke« z zmagama zagotovile finalni nastop v letošnjem tekmovanju.

SPALDING UKL 2018/19:

Skupina C (ženske):

Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo/Fakulteta za upravo – FILOZOFSKA FAKULTETA 43:46
FKKT/FU: Silič 21, Šafranko 8, Mrkonjič 7, Kralj 3, Prelesnik in Medvešek 2
FF: Belak 16, Grintal 12, Ilovar 8, Esih 7, Kikl 2, Šoster 1

Pričakovano zanimiva in izenačena tekma. V prvi četrtini so bile boljše študentke z združene ekipe FKKT/FU, ki so ta del igre dobile z 11 točkami razlike. V nadaljevanju so se »filozofinje« le nekoliko zbrale in do polčasa razliko znižale na 8 točk prednosti v korist svojih nasprotnic. V drugem polčasu so »filozofinje« poskušale vse, da bi izid preobrnile v svoj prid. To jim je uspelo že po koncu tretje četrtine, po kateri so povedle s 4 točkami razlike. Tako se nam je v zadnji četrtini obetala napeta končnica, kar se je tudi uresničilo. V njej so bile spretnejše in srečnejše študentke s FF, ki so tako slavile zasluženo zmago.

Lestvica v skupini C (ženske): Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo/Fakulteta za upravo 3, Filozofska fakulteta 2, Fakulteta za farmacijo 1.

Skupina G (moški):

FAKULTETA ZA ELEKTROTEHNIKO – Fakulteta za arhitekturo 88:42
FE: Kestnar 30, Andrinek 18, Pirc in Kosin 14, Fajs 7, Verčko 3, Prevočnik 2
FA: Salaj 16, Antonič 12, Barič 9, Mohorič 5

Tekma, ki je odločala o prvem mestu v skupini G. Favoriti so bili že pred srečanjem »elektrotehniki«, ki so to vlogo na igrišču tudi zanesljivo upravičili. V prvem polčasu so študentje s FE povedli z 10 točkami razlike. Priigrano prednost so v nadaljevanju srečanja še nadgradili in zabeležili visoko zmago in tako osvojili končno 13. mesto. Čestitke tudi »arhitektom« za borbeno tekmovalno sezono.

Lestvica v skupini G (moški): Fakulteta za elektrotehniko 8, Fakulteta za računalništvo in informatiko ter Fakulteta za arhitekturo 6, Filozofska fakulteta ter Fakulteta za matematiko in fiziko 5.

Polfinale (ženske):

Fakulteta za šport – EKONOMSKA FAKULTETA 59:68
FSP: Jamnik 22, Gabrovšek 20, Smolnikar 7, Lavrič 5, Žalec 3, Klobučar 2
EF: Mičunović 28, Černač 16, More 13, Petrović 6, Mušić 3, Pušenjak 2

Dočakali smo prvi polfinalni obračun v ženski konkurenci. Srečali sta se ekipi, ki sta po rezultatih najuspešnejši v zgodovini UKL lige. Glede na sestavo obeh ekip je bilo pričakovati izenačeno tekmo. V prvi čretini sta se ekipi izmenjavali v vodstvu, po nekaj trojkah na obeh straneh pa so »ekonomistke« dobile ta del igre s točko razlike. V drugi četrtini se je nadaljevala izenačena tekma, polčas pa so dobile »ekonomistke« z enako razliko kot prvo četrtino. V tretji četrtini je bila igra nervozna s polno zgrešenih metov in napak, proti koncu tega dela igre pa so »ekonomistke« povedle z višjo prednostjo – tokrat s 7 točkami razlike. Na začetku zadnje četrtine so »ekonomistke« prvič povedle z dvomestno prednostjo. To prednost so izkušene študentke z EF zanesljivo ubranile in postale prve finalistke letošnjega tekmovanja.

MEDICINSKA FAKULTETA – Pedagoška fakulteta 54:29
MF: Meden 14, Škobalj 12, Šarlah 10, Gošnjak 8, Cesar 7, Volarić 2, Vesiluoma 1
PeF: Hribar 15, Dremel 8, Gabrijel 6

Drugi polfinalni obračun v ženski konkurenci je postregel z »enostranskim prometom« v korist študentk z MF. Izenačena je bila le prva četrtina, katero so dobile »medicinke« z dvema točkama razlike. V nadaljevanju tekme je razlika enakomerno naraščala in se na koncu ustavila pri 25 točkah prednosti v korist študentk z MF, ki so tako zasluženo postale druge finalistke letošnjega tekmovanja.

Spored prihajajočih tekem:

Četrtfinale (moški):
FSP : FU 08.04.2019 ob 18.10
FDV : BF 08.04.2019 ob 19.15
MF : FKKT 08.04.2019 ob 20.20
FGG : FS 08.04.2019 ob 21.25

Vse tekme se igrajo v športni dvorani Srednje zdravstvene šole Ljubljana, Poljanska cesta 61, 1000 Ljubljana.