»Ekonomistkam« derbi, Jakobčič 25

v rubriki
Nižje slovenske lige
s kategorijo
Novice
.

V ponedeljek se je nadaljevalo tekmovanje v SPALDING UKL 2018/19. Videli smo tekme v ženski predtekmovalni skupini B in moški predtekmovalni skupini D. Kot zanimivost velja omeniti, da smo videli »derbi« med »ekonomistkami« in »medicinkami«, katerega so dobile prve.

SPALDING UKL 2018/19:

Skupina B (ženske):

FAKULTETA ZA FARMACIJO – Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo/Fakulteta za upravo 82:37
FFA: Jakobčič 25, Žibert 22, Bubnič 20, Zoran 15;
FKKT/FU: Medvešek 15, Šafranko, Prelesnik in Kralj 6, Mrkonjič 4;

Glede na sestavo ekip pričakovana prevlada »farmacevtk«. Te so s pol moči prišle do visoke zmage in napovedale borbe za visoka mesta v letošnji tekmovalni sezoni. Pohvala gre tudi študentkam z mešane ekipe FKKT/FU za borbenem pristop.

EKONOMSKA FAKULTETA – Medicinska fakulteta 60:44
EF: Černač 23, Mičunović 16, More 10, Pušenjak 6, Rosić 5;
MF: Meden 22, Lakner 9, Gošnjak 8, Škobalj 3, Šarlah 2;

Gledali smo lepo tekmo dveh zelo dobrih ekip. »Ekonomistke« so veljale glede na sestavo ekip za rahle favoritinje. Prva četrtina se je končala neodločeno, druga četrtina pa je pripadla »ekonomistkam«, tako da so te vodile ob polčasu z 11 točkami razlike. V tretji četrtini so »medicinke« poskušale vse, da bi se rezultatsko približale, vendar so študentke z EF nadzorovale potek tekme in tudi s pomočjo nekaj zadetih »trojk« na koncu visoko zmagale.

Lestvica v skupini B (ženske): Fakulteta za farmacijo 4, Medicinska fakulteta ter Ekonomska fakulteta 3, Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo/Fakulteta za upravo 2.

Skupina D (moški):

Fakulteta za elektrotehniko – PRAVNA FAKULTETA 49:52
FE: Pirc 15, Kestnar 14, Kosin 8, Fajs 5, Verčko 3, Prevočnik in Andrinek 2;
PF: Moškotevc 13, Korošec in Zazijal 12, Kolenc 10, Urankar 5;

»Pravniki« so z resnim pristopom od samega začetka tekme presenetljivo držali stik z danes povprečnim »elektrotehnikom« in polčas dobili s 6 točkami razlike. V tretji četrtini so se študentje s FE le zbrali in počasi rezultat obrnili sebi v prid, v zadnji četrtini pa ponovno popustili in študentom s PF prepustili zmago. Glede na to, da so na zadnji tekmi »gradbeniki« premagali »kemike« so se »pravniki« dokaj presenetljivo, vendar zasluženo uvrstili v ligo za prvaka v nadaljevanju tekmovanja.

FAKULTETA ZA GRADBENIŠTVO IN GEODEZIJO – Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo 70:31
FGG: Jakovina 15, Klobčar 12, Klun, Beličič in Obleščak 8, Zavolovšek 7, Hrabrič in Lačen 4, Cerović in Goršek 2;
FKKT: Košir 13, Volarić 9, Travica 8, Zupančič 1;

Pričakovali smo izenačeno tekmo, saj so »kemiki« prišli na tekmo dokaj oslabljeni in malo številčni. »Gradbeniki« so se glede na zadnji tekmi okrepili in danes popolnoma »povozili«  študente s FKKT. V prvi četrtini smo gledali še dokaj izenačeno tekmo, v nadaljevanju pa so študentje s FGG prikazali izjemno igro, njihovim nasprotnikom pa danes žal ni šlo ničesar od rok – tako v obrambi kot v napadu. Tako so »gradbeniki« ostale tri četrtine prepričljivo dobili in na koncu visoko zmagali in se kot prvouvrščena ekipa iz predtekmovalne skupine D uvrstili v ligo za prvaka v nadaljevanju tekmovanja.

Lestvica v skupini D (moški): Fakulteta za gradbeništvo in geodezijo ter Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo 5,  Pravna fakulteta ter Fakulteta za elektrotehniko 4.

Spored prihajajočih tekem:

Skupina E (moški):

FSP : PeF   21.01.2019 ob 18.10

MF : EF   21.01.2019 ob 19.15

BF : FS   21.01.2019 ob 20.20

Skupina F (moški):

FDV : PF   21.01.2019 ob 21.25

Vse tekme se igrajo v športni dvorani Srednje zdravstvene šole Ljubljana, Poljanska cesta 61, 1000 Ljubljana.