Ekipa LeBrona z Dončićem do zmage, Giannis MVP

Na jubilejni 70. tekmi All Star lige NBA, ki je bila namesto v Indianapolisu odigrana na ‘nadomestni’ lokaciji v Atlanti, je slavila ekipa LeBron Jamesa, v kateri je bil kot član prve peterke tudi Luka Dončić. Luka je dosegel 8 točk, 8 asistenc in 3 skoke, igral je dobrih 30 minut.

Tekma se je, tako kot lani, v spomin na Kobe Bryanta končala na način, da je morala zmagovalna ekipa prva doseči rezultat, ki se mu je ob koncu tretje četrtine prištelo 24 točk na strani vodilne ekipe po tem obdobju.

Najkoristnejši igralec tekme je postal Grk Giannis, ki je zadel vseh 16 metov iz igre, skupaj 35 točk, nagrada pa se imenje prav po pokojnem Bryantu. 32 točk je pri zmagovalcih dosegel Dame Lillard. Za ekipo Duranta, ki ni nastopil na tekmi, je Bradley Beal dosegel 26 točk, Kyrie Irving 2 točki manj.

Luka Dončić je nastopil tudi v tekmovanju v spretnostnem izzivu, kjer ga je izločil kasnejši zmagovalec, Domantas Sabonis.

V zabijanju je zmagal igralec Portlanda Anfernee Simons, ki je med drugim zabijal tudi v dresu Tracyja McGradyja.

Še drugič v karieri je v tekmovanju v metanu trojk slavil Steph Curry, ki se je pridružil peščici igralcev, med drugim tudi Larryju Birdu in Predragu Stojakoviću, ki so tekmovanje dobili vsaj dvakrat.

Tekmo je zaznamoval tudi Chris Paul, ki je na tekmi podelil kar 16 podaj in na večni lestvici po številu asistenc na tekmah All Star na prvem mestu prehitel Magic Johnsona.

Liga NBA, 7.3., tekma All Star:

Ekipa LeBron – Ekipa Durant 170:150