Džikić zadovoljen z obrambo ter zmago brez Kastratija in Hukića

v rubriki
ABA Liga
s kategorijo
Novice
.

Košarkarji Krke so zabeležili pomembno zmago v lovu na mesto v EuroCupu v sezoni 2015/2016. Dolenjci pa so vnovič v položaju, da spet izboljšajo končno uvrstitev v Ligi ABA iz minule sezone. Sinoči je »padel« Zadar.

»Pomembna zmaga za nas. Igrali smo proti dobremu moštvu, ki ima enako število zmag kot mi. Njihovo moštvo nam ne odgovarja glede na to, da smo morali igrati brez Hukića in Kastratija,« je začel Aleksandar Džikić.

Zadar je s svojo igro povzročal težave.
»Imajo krila in krilne centre, s katerimi so širili igro, Wangmeneju pa je težko igrati proti takim igralcem, saj moraš biti ves čas osredotočen na obrambo. Zadovoljen sem z obrambo na koncu tekme in iniciativo, ki smo jo ves čas kazali. Bile so napaka, a ponavljam, igrali smo brez dveh pomembnih igralcev, zmagali in to je v redu.«

 »Dobro smo se pripravili na tekmo, še posebej dobro so igrali igralci s klopi. Imeli smo težave v obrambi, dovolili smo jim preveč lahkih točk in odprtih metov za tri točke. Vedeli smo, da jih vseeno lahko ustavimo, vsi smo bili osredotočeni do konca tekme in poskušali prispevati k zmagi po svojih močeh. Armstead pa je bil k sreči ključni mož preobrata. Poleg tega, da je bil odličen v skoku, nas je vodil kot še nikoli in nas spodbujal do pomembne zmage,« pa je pristavil še Alexis Wangmene.