Džikić vesel za Joksimovića, Milović: Moji fantje so junaki

v rubriki
Pokal Spar
s kategorijo
Intervjuji
.

Krka je v Treh lilijah še drugič zapored osvojila slovenski pokalni naslov. Njen trener Aleksandar Džikić je vesel nove lovorike, hkrati pa napoveduje okrepitev na centrskih položajih, kjer je njegovo moštvo izjemno tanko. Za Predragom Milovićem in Zlatorogom je prav tako sila uspešen turnir, si pa želijo, da bi navijači v podobnem številu moštvo spremljali tudi na ostalih tekmah.

foto_34
foto: Drago Perko/kosarka.si

Aleksandar Džikić, trener Krke:
“Dvorana je bila skoraj polna. To je izjemno lepo. V Laškem so v tej sezoni stvari postavljali na novo in sestavili ekipo, ki je v polfinalu premagala Uniona Olimpijo, v finalu pa namučila nas. Mi imamo težave z boleznimi in poškodbami, ki nas spremljajo že kar nekaj časa. Srečen sem zaradi fantov, ki do sedaj še niso osvojili trofeje. Še posebej sem vesel za Nebojšo Joksimovića, ki je naslov osvojil že z Zlatorogom, v Krko pa se je preselil prav z namenom, da osvoji še kakšen naslov. Po finalnem turnirju se bomo morali odpočiti, verjetno pa bomo kadru dodali še enega visokega igralca, ki ga bomo še kako potrebovali v zgoščenem ritmu, ki ga prinaša Liga Telemach za prvaka.”

Predrag Milović, trener Zlatoroga:
“Dobro smo igrali 30 ali 35 minut, potem pa se je zelo poznalo, da igramo cel turnir z osmimi igralci, kar se težko zdrži. Krka je povsem zasluženo dobila ta finale, odločilen pa je bil Malcolm Armstead, ki ni igral na medsebojni tekmi Lige Telemach v Novem mestu. Iz srca čestitam svojim igralcem, to so pravi junaki in upam, da se po tem finalnem turnirju Pokala Spar navijači znova v velikem številu vrnejo na tribune dvorane Tri lilije in spodbujajo te fante, ki si to res zaslužijo.”

Chris Booker, najkoristnejši igralec finalnega turnirja Pokala Spar:
“To je bila zelo težka tekma, saj je Zlatorog izvrstna ekipa, zelo dobro vodena in z odličnimi igralci. Za nas je bilo zelo pomembno, da obranimo naslov prvaka Pokala Spar in to nam je uspelo s pravo osredotočenostjo in dejstvom, da smo se skupaj borili celo tekmo.”