Džikić se vrača?

v rubriki
ABA Liga
s kategorijo
Novice
.

V Budućnosti se še niso odločili, kdo bo novi/stari trener ekipe. Ni skrivnost, da je bilo dosedanjemu trenerju Petru Mijoviću v pravkar minuli sezoni zelo težko, njegov odhod pa je „visel“ v zraku. Potem mu je klubsko vodstvo le izreklo javno podporo.

Mijović je na klopi nasledil Pixija Subotića, ki se je poslovi od Podgorice po zmagi proti Crveni zvezdi v Beogradu (89:81 je bilo).

Kdo bo?

Po poročanju črnogorskih in srbskih medijev pa še ni povsem jasno, kdo bo podgoriško ekipo vodil v novi sezoni. Poleg Mijovića sta kandidata vsaj še dva – Aleksandar Džikić in Dejan Milojević. Če upoštevamo, da se slednji zavoljo sina odpravlja v ZDA, je Džikić takoj korak v prednosti.

Slovo od Črne gore

Vprašanje pa, ali se želi vrniti v Podgorico, kjer je bil zanj usoden proti Krki v 12. krogu Lige ABA, 24.12. 2018, 69:64 je bilo za Dolenjce. Džikić je ekipo vodil še na naslednji tekmi Evrolige in se poslovil.

V minuli sezoni je bil 49-letni Beograjčan v Španiji na klopi Estudiantesa.

11 v Sloveniji

Džikić ima 13 trenerskih trofej, 11 od tega s slovenskimi klubi. Ravno danes pa mineva šest let od petega zaporednega državnega naslova KK Krka. Novomeščani so s 3:2 v zmagah odpravili Olimpijo, Jaka Klobučar je bil MVP finala.