Dvojec Lillard-McCollum v Portlandu do leta 2024

v rubriki
Liga NBA
s kategorijo
Novice
.

Portland Trail Blazers so podaljšali pogodbo z branilcem CJ McCollumom. Na obstoječo petletno pogodbo, ki se izteče leta 2021, so dodali še tri sezone, kar pomeni, da bosta tako McCollum kot Damian Lillard v Oregonu ostala do leta 2024.

McCollum, ki je leta 2016 osvojil nagrado za igralca, ki je v sezoni najbolj napredoval, bo med letoma 2021 in 2024 zaslužil okroglih sto milijonov ameriških dolarjev. V enakem obdobju bo Lillard zaslužil še 42 milijonov dolarjev več, prvi zvezdnik moštva pa ima možnost, da ostane še leto dlje in zasluži norih 54 milijonov v sezoni 2024-25.

McCollum je v minuli sezoni v povprečju dosegal 21 točk, v končnici, kjer so se Blazersi prebili do konferenčnega finala, pa je dosegal 23,9 točk na srečanje.

Potem, ko so oslabljeni Warriorsi pometli s Portlandom, so se pojavila vsakoletna ugibanja ali je mogoče ta ekipa že dosegla vse kar zmore. Navijači Blazersov se lahko tolažijo, da so tudi sami v dvoboju bili brez Jusufa Nurkića, potem ko je bosanski center utrpel hudo poškodbo noge. A prav zaradi te poškodbe so mnogi skeptični ali bo Nurkić sploh kdaj še lahko igral na tako visoki ravni.

Portland je sicer opravil nekaj sprememb to poletje. Moštvo so okrepili Pau Gasol, Hassan Whiteside, Mario Hezonja, Kent BazemoreAnthony Tolliver in Jaylen Hoard, mesto na zahodni obali ZDA pa so zapustili Al-Farouq Aminu, Jake Layman, Seth Curry in Enes Kanter. Na divjem Zahodu bo to le stežka dovolj za ponovitev uspeha iz prejšnje sezone, kaj šele za kaj več.