Dvig forme Dragića pred začetkom sezone

Rubrika: Liga NBA

Če je bil Goran Dragić na začetku prirpavljalne sezone dokja skromen, vsaj kar se tiče točkovnega izkupička na igrišču, in je predzadnjo tekmo tudi izpustil, je na gostovanju proti Washingtonu v dresu Toronta dokazal, da počasi prihaja v tisto pravo formo.

 

Ponovno je tekmo začel v prvi peterki, igral 22 minut in v tem času dosegel 16 točk, največ med igralci Toronta, ki so začeli tekmo. Odličen je bil predvsem pri emtu za 3 točke, od petih metov je zadel kar štiri. Imel je še 4 skoke in 2 asistenci ter tudi 2 izgubljeni žogi.

Najboljša strelca pri Torontu, ki je igral brez Siakama, VanVleeta in Anunobyja, sta bila Malachi Flyn (22 točk) in Sam Dekker (18 točk), ki sta v igro prišla s klopi za rezervne igralce.

Pri Washingtonu je Kyle Kuzma dosegel 24 točk.

To je bila zadnja pripravljalna tekma Toronta pred začetkom rednega dela sezone naslednji teden.

V drugi tekmi večera so na parketu v dresu Lakersov prvič skupaj zaigrali LeBron James, Anthony Davis in Russell Westbrook. Na domačem parketu so morali priznati premoč Golden Stateu, čeprav so bili le-ti brez Curryja, Greena in seveda še vedno tudi brez poškodovanega Thompsona.

Za Lakerse je Davis dosegel 20 točk, James 17, za zmagovalce pa Jordan Poole, ki odlično igra v pripravljalnem obdobju, 18.