Dve tekmi, dva visoka poraza proti Madžarski

Rubrika: Ženska košarka

 #rakete tour 2023 so slovenske košarkarice začele z dvema porazoma. Košarkarice Madžarske so bile po Celju namreč boljše tudi v Slovenskih Konjicah. Delo so opravile že v uvodni četrtini in dvoboj mirno pripeljale do končne zmage 94:62. Po dnevu premora bodo Slovenke priprave nadaljevale v Podčetrtku. Novi tekmi jih čakata v torek in sredo, ko se bodo pomerile s Hrvaško.

#RAKETE TOUR 2023
PRIPRAVLJALNA TEKMA ŽENSKE REPREZENTANCE PRED EUROBASKETOM

Sreda, 17. maj 2023
Slovenske Konjice – Športna dvorana
SLOVENIJA : MADŽARSKA 62:94 (50:72, 33:54, 12:29)

Strelke za Slovenijo: Lisec 9, Oblak 26, Jakovina 4, Rupnik 1, Friškovec 6, Kozina Bubnič, Sivka 4, Debeljak 11, Kramžar 1, Šrot, Čeh.

#rakete tudi na drugi zaporedni tekmi proti Madžarski niso mogle računati na pomoč Krošljeve, Jelenčeve, Cvijanovičeve in Ivanuše, v začetki peterki pa je Tina Jakovina v primerjavi s torkovim obračunom zamenjala Laro Kozino Bubnič. Poleg nje so dvoboj začele Teja Oblak, Zala Friškovec, Ajša Sivka in Eva Lisec.

Na drugi strani je madžarski selektor v ekipi naredil kar nekaj sprememb, a se to na igrišču ni poznalo. Madžarke so namreč začele izjemo poletno. Po dobrih treh minutah so vodile 13:3, po štirih 20:5, identičen razplet pa smo spremljali tudi po slovenski minuti odmora. Tekmice so prvo četrtino namreč dobile z 29:12.

Nič kaj drugače ni bilo v drugem delu igre. Slovenke so sicer izvedle nekaj uspešnih akcij, a so gostje takoj imele rešitev. Znova so dobro zadevale z razdalje, saj so v prvem polčasu dosegle sedem trojk (ob zgolj eni slovenskih košarkaric) in na odmor odšle z visoko prednostjo 54:33.

Po prihodu iz slačilnice so #rakete vendarle zaigrale pogumneje. Boljša igra v obrambi in zaporedni trojki Zale Friškovec in kapetanke Teje Oblak (skupaj je dosegla 26 točk) sta pomenili znižanje zaostanka na 41:55, a so Madžarke vrnile udarec z enako mero. Naredile so delni izid 11:1 in se ob vodstvu mirno podale v zadnjo četrtino.

Ob zadnjem zvoku sirene so se veselile še druge visoke zmage (94:62). Le te je bila še bolj prepričljiva, kot torkova v Celju, saj so vodile od prve do zadnje minute. Največ prav za 32 točk.

Tina Jakovina, slovenska reprezentantka:
”Na igrišču nismo dovolj potrpežljive, saj si želimo, da čim prej začnemo igrati dobro. Nismo popravile stvari z včerajšnje tekme. Sedaj je glavno, da imamo glavo gor, da še naprej verjamemo v našo igro ter iz teh dveh porazov ne delamo prevelike drame. Enostavno moramo trdo trenirati in se držati našega cilja, ki nas čaka čez slab mesec. Mislim, da imamo dovolj časa, da popravimo stvari. Ostati moramo zbrane, osredotočene nase in se ne ukvarjati z drugimi.”

Po dnevu premora Slovenke s treningi v petek nadaljujejo v Podčetrtku, prav kmalu pa jih čakata tudi nova preizkusa pripravljenosti. #rakete tour 2023 bo v torek in sredo gostoval v Podčetrtku in Mengšu. Tekmice slovenskih košarkaric bodo Hrvatice, tekmi pa se bosta začeli ob 18. uri  Vstopnice so na voljo na vseh prodajnih mestih Eventima in Petrola. Cena posamezne vstopnice za tekmo je 5 evrov, mladina do vključno 14. leta pa ima prost vstop. Na vsaki lokaciji bodo na dan pripravljalne tekme na prodaj tudi vstopnice evropskega prvenstva. Le te bodo zgolj tam in takrat na voljo z 20 odsotnim popustom.