Dubaj že prihodnjo sezono v Ligi ABA in Evroligi? To so podrobnosti

Rubrika: Evroliga

Evropska tekmovanja kujejo plane za prihodnost. Del te bo očitno tudi Falcons Academy Dubai, košarkarska akademija s sedežem v Dubaju, v Združenih arabskih emiratih. Akademija ima mladinsko ekipo, ki je v tej sezoni že igrala v mladinski Ligi ABA. V ekipi je bilo 12 igralcev košarkarjev iz kar desetih različnih držav.

Združeni narodi

Poleg Srba še dva Grka, po en Rus, Šved, Britanec, Kanadčan, Nizozemec, Belgijec in Indijec ter domačina iz Združenih arabskih emiratov. Glavno besedo premore srbski trenerski kader: Miloš Međedović, Marko Lepović, Milan Vejinović.

50:50

Očitno pa ekipa prihaja v Evroligo in Ligo ABA!
Izvršni direktor Evrolige Paulijus Motijunas je, tako piše španski El Mundo Deportivo, izpostavil, da so možnosti 50:50, da bo klub iz Dubaja v naslednji sezoni že igral v Evroligi. Čaka se zelena luč, ki naj bi jo prihodnji mesec dali delničarji, klubi solastniki, ki naj bi prejemali po milijon evrov v prihodnjih petih letih.

Velik finančen vložek

Po tej računici naj bi Dubaj v prihodnjih letih v Evroligo vložil še dodatnih 150 milijonov. Evroliga naj bi dobila tudi novega partnerja, glavnega sponzorja Fly Emirates.