Dubaj v Ligi ABA? Ne še, tole so podrobnosti

Rubrika: ABA Liga

V Zagrebu je danes potekala skupščina Lige ABA. Osrednja tema pa vključitev košarkarskega kluba Dubaj v regionalno tekmovanje.


Pešić bo trener?

A dokončne odločitve še ni! Je pa vodstvo Lige ABA končno odločitev o zeleni luči za Dubaj prestavilo za teden dni. Če bo Dubaj hotel v Ligo ABA, bo za to potreboval soglasje vseh klubov.

Dubaj, za trenerja naj bi snubili Svetislava Pešića, je vsem zbranim klubom predstavil svojo vizijo in razvoj, prav tako tudi finančno shemo. Dubaj naj bi v treh sezonah v Ligo ABA vložil cca. 4,5 milijone evrov.

Vsi morajo biti za

“Vsi člani skupščine lige Aba so bili navdušeni nad predstavljenim projektom priključitve kluba BC Dubai, kar je ustvarilo temelje za nadaljnjo razpravo in končno odločitev v zvezi s to temo. Ta bo sprejeta v najkrajšem možnem času,” poroča Liga ABA po koncu skupščine. Po statutu lige Aba je za vključitev Dubaja v regionalno tekmovanje potrebna soglasna odločitev skupščine.

Če odločitve ne bo do prihodnjega tedna, bo Dubaj iskal, tako piše Meridian Sport, novo priložnost v katerem drugem tekmovanju.

Pričakovati pa je, da naj bi jutri Evroliga potrdila, da v svoje vrste sprejema Dubaj, ki naj bi v novi sezoni igral v EuroCupu.