DU20: Radović hvaležen za pogoje, Zoranova v šoli, Kramžarjeva poškodovana

s kategorijo
Novice
.

Včeraj so se na Rogli zbrale kandidatke za nastop na evropskem prvenstvu za dekleta do 20 let. Novi selektor izbrane vrste Predrag Radović je na seznam uvrstil 14 košarkaric. Evropsko prvenstvo bo med 7. in 15. julijem potekalo na Madžarskem.

Slovenke so se na preteklem evropskem prvenstvu za dekleta do 20 let okitile s srebrno medaljo, kar predstavlja največji uspeh slovenske ženske košarke v zgodovini. Ekipa je pred začetkom letošnjih priprav doživela številne spremembe, nov je tudi glavni trener. Damirja Grgića bo na selektorskem stolčku zamenjal Predrag Radović, ki uspešno deluje v ŽKK Grosuplje, hkrati pa opravlja vlogo pomočnika v slovenski ženski članski reprezentanci. Tina Cvijanović, Zala Friškovec in Aleksandra Krošelj so bile članice srebrne odprave na Portugalskem.

V pripravljalnem obdobju bodo Slovenske odigrale osem tekem. Prvi preizkus pripravljenosti četo Predraga Radovića čaka prihodnji konec tedna, ko bodo na Rogli gostovale Madžarke. Naslednjih pet tekem bodo slovenske košarkarice odigrale na Hrvaškem oziroma v Italiji, tik pred odhodom na Madžarsko pa jih čaka še obračun s Švedinjami.

Evropsko prvenstvo na Madžarskem se bo začelo v soboto, 7. julija. Tekmice slovenske izbrane vrste bodo reprezentance Srbije, Rusije in Nemčije.

Predrag Radović, selektor reprezentance deklet do 20 let:
“Igralke in strokovni štab se veselimo začetka priprav na evropsko prvenstvo, ki bo julija potekalo na Madžarskem. Na zbor je prišlo 13 košarkaric, Tinkara Zoran pa se bo zaradi šolskih obveznosti reprezentanci pridružila v ponedeljek popoldan. Težave s poškodbo ima košarkarica Ježice Gala Kramžar, ostale košarkarice pa so zdrave in pripravljene na delo. Ob tej priložnosti se moram zahvaliti Košarkarski zvezi Slovenije, ki je ponovno poskrbela za optimalne pogoje, da se lahko ekipa kar najbolje pripravi na evropsko prvenstvo.”