Druga finalna tekma v Stožicah, Cedevita Olimpija omogočila brezplačen ogled tekme

Rubrika: Liga Nova KBM

Finalna serija Lige Nova KBM se približuje zaključku, že jutri bo v Stožicah na sporedu druga finalna tekma med Cedevito Olimpijo in Helios Suns. Prvi finalni obračun je pripadel Ljubljančanom (88:84), ki so si zmago priborili v zaključku srečanja. Tretja finalna tekma bo na sporedu v četrtek (8. junij), v domžalski športni dvorani.

Liga Nova KBM
FINALE, 2. tekma

Sobota, 3. junij
20:00 Cedevita Olimpija : Helios Suns (Sportklub)

Prva finalna tekma Lige Nova KBM je bila zelo izenačena, kar priča tudi dejstvo, da je najvišja prednost Helios Suns znašala štiri točke, Cedevite Olimpije pa šest. Domžalčani so imeli več razpoloženih košarkarjev v napadu, saj jih je pet doseglo dvomestno število točk, a je bil usoden delni izid v zaključku srečanja, ko so košarkarji Cedevite Olimpije dosegli devet zaporednih točk (77:82). Varovanci Mira Alilovića so znova odlično skakali in zbrali 44 skokov (Helios Suns – 33), kar 11 jih je zbral Alen Omić, ki je prispeval tudi 16 točk, pri domačinih jih je Tibor Mirtič zbral 10 (14 točk).

Miro Alilović, glavni trener KK Cedevita Olimpija“Časa med prvo in drugo tekmo finala ni veliko. Pogledali si bomo videoposnetek tekme, opravili regeneracijski trening, obenem pa bomo bolj izpostavili stvari, predvsem individualne, na katere moramo biti pozorni. Finalni niz se igra na tri zmage. Že večkrat sem povedal, da je igranje v končnici podobno maratonu. Vsaka tekma je zgodba zase in ritem je naporen, zato je možno vse. Ne glede na zmago ali poraz, moramo vedno gledati proti prihodnji tekmi.”

Dejan Jakara, glavni trener Helios Suns“S prvo tekmo smo lahko zadovoljni. Še enkrat več smo dokazali, da lahko igramo proti boljšim nasprotnikom. Na koncu pač pride do izraza moč, višina in individualna kvaliteta. Tudi v Stožice gremo sproščeni in brez bele zastave v upanju na presenečenje.”