Drakslar naredil vse, da Dončića pripravi na nadaljevanje NBA sezone

v rubriki
Liga NBA
s kategorijo
Novice
.

„Seveda zdaj ni v najboljši formi,“ je za ruski portal rsport.ria.ru povedal Jure Drakslar, ki že drugo poletje zapored skrbi nad Luko Dončićem, asom Dallasa, ki se v Sloveniji pripravlja na nadaljevanje NBA sezone.

Izkušnje nabiral tudi v Rusiji

„Dovolj časa je, da dobimo kondicijo. Je pa zdaj pripravljen igrati košarko, brez dvoma. Da pa si pripravljen igrati jutri, potrebuješ partnerje, rabiš trening „pet na pet“,“ je dodal Drakslar, ki je v Evropi, pa tudi v Rusiji cenjeno in spoštovano ime. Nenazadnje je Drakslar že dve sezoni v evroligaškem Himkiju, kjer je „preživel“ tudi menjavo glavnega trenerja. Kvaliteta je kvaliteta.

„Luka je izjemna oseba, spoštuje me, spoštuje moje delo,“ doda Drakslar, ki pohvali tudi Dončićev odnos do dela, treninga… Predanost ni sporna. Treningom se je pridružil tudi Luka Rupnik, ki že vrsto let trenira z Drakslarjem.

Dragić in Čančar

Združenje igralcev severnoameriške košarkarske lige NBA je podprlo scenarij za nadaljevanje prvenstva, kjer bo igralo 22 ekip, tudi vse tri z našimi NBA-jevci; ob Dallasu še Miami Gorana Dragića in Denver Vlatka Čančarja.

Tekmovanje naj bi se nadaljevalo 31.7.