Dragiću dva nova, Goudelock v Rytas

v rubriki
Evroliga
s kategorijo
Novice
.

Novinarska soba športne dvorane Buesa Arena je z vsemi varnostnimi in higienskimi ukrepi gostila predstavitev dveh od štirih novincev Baskonie, kjer bo v novi sezoni blestel naš reprezentant Zoran Dragić. To sta Alec Peters in Tonye Jekiri. Gre za dva igralca, ki imata še veliko prostora za napredek. Peters velja za odličnega strelca z razdalje, medtem ko Nigerijca krasi izjemna fizična moč.

foto: euroleague.net

„Zelo sem motiviran in pripravljen. Želim se pokazati v najboljši luči našim navijačem in pustiti svoj pečat v klubu. Sestavili smo zelo konkurenčno ekipo, ki je sposobna premagati vsakogar,“ je povedal 25-letni Peters, ki je v Evropi že igral za moskovski CSKA in Anadolu Efes, izkušnje pa ima tudi iz lige NBA. 26-letni Nigerijec pa je dejal: „Naredil bom vse kar bo trener zahteval od mene. Želim si, da v naši igri prevladuje agresivnost tako v obrambi kot v napadu.“

Jekiri je v preteklosti nosil dres Bandirme, Oostendeja, Gaziantepa in nazadnje Asvela.
Stari znanec Evrolige Andrew Darius Goudelock pa bo v novi sezoni nosil dres Lietuvas Rytasa, ki bo igral v Fibini ligi prvakov. 31-letni branilec, ki si med drugim s Shanom Larkinom deli rekord po največ zadetih trojkah na eni evroligaški tekmi (zadela sta jih 10), ima za sabo pestro mednarodno kariero. Igral je za Los Angeles Lakerse, nekaj razvojnih ekip v ligi NBA, UNICS iz Kazana, Fenerbahče, Xinjiang Flying Tigers, Houston Rocketse, Maccabi Tel Aviv, Olimpio iz Milana, Shandong Golden Stars in Reyer Venezio. Močno si ga je že v lanski sezoni zaželel beograjski Partizan, a do dogovora ni prišlo.