Dragićevih 20 točk v zadnji četrtini za zmago, poškodba Embiida

v rubriki
Liga NBA
s kategorijo
Novice
.

Eksplozija Gorana Dragića v zadnji četrtini, ko je dosegel kar 20 točk, je bila dovolj za novo zmago Miamija, tokrat na gostovanju pri Chicagu. Skupaj je Dragić dosegel 25 točk, točko manj od rekorda sezone, Miami pa je dobil že deveto od zadnjih 10 tekem.

‘Potrebovali smo to zmago. Fantje so imeli nekaj dobrih trenutkov, Goran pa je bil enostavno senzacionalen v četrti četrtini,’ je bil po tekmi zadovljen trener Miamija Erik Spoelstra.

Goran lahko dela take stvari,’ je Dragića po tekmi hvalil tudi Jimmy Butler, ki je dosegel 28 točk. Miami je še tretjo tekmo zapored igral brez Bama Adebaye, še vedno je odsoten tudi Avery Bradley, zaradi anti-semitističnih izjav pa je suspendiran Meyers Lonard.

Za Chicago, ki je doživel četrti poraz na zadnjih petih tekmah, je Zach LaVine dosegel 30 točk.

V nedeljo čaka Miami godtovanje v Orlandu.

Največ pozornosti je v ligi NBA požela nova poškodba Joel Embiida, ki si je proti Washingtonu poškodoval koleno, za kako hudo poškodbo gre, bodo pokazale nakndadne preiskave.

V tesni končnici je zmagal tudi Denver, Nikla Jokić je v Memphisu v zaključku zadel ključne mete, skupaj je dosegel 28 točk. Vlatko Čančar ni dobil priložnosti za igro.

Liga NBA, 12.3.

Philadelphia – Washington 127:101

Denver – Memphis 103:102

Cleveland – Indiana 82:116

Miami – Chicago 101:90

Orlando – San Antonio 77:104

Houston – Utah 99:114

Indiana – LA Lakers 100:105