Dragić: “Z Boshem je to popolnoma druga ekipa”

Rubrika: EuroBasket 2015

Goran Dragić je v Miamu še vedno na lovu za novo hišo, sicer pa je vse poteka tako, kot si je naš organizator igre želel. Ravno nasprotno, kot bi lahko rekli za preteklo sezono. Ko se je razšel s Phoenixom, se je moral spoznati z novo ekipo, novim sistemom, novim okoljem – pri tem pa je bilo najhuje to, da ni vedel ali bo v Miamiu ostal dlje kot le nekaj mesecev.

No, ti dnevi so mimo. Z Miamiom je podpisal željeno petletno pogodbo,  z ženo sta povila hčerko Viktorijo, z družino so preživeli poletje v Sloveniji, pa tudi bolečine, ki so mu grenile življenje konec lanske sezone, so očitno že preteklost. Tako bo Gogi jutrišnji začetek trening kampa lahko pričel popolnoma sproščen.

»Lani je bilo na meni veliko pritiska, sam pa sem si želel le igrati. Trenutno sem v zares dobrem položaju, saj se lahko posvetim le ekipi, košarki in svoji družini. Menim, da so to najpomembnejše stvari in lahko rečem, da sem trenutno zelo srečen«, je Gogi zaupal ameriškim novinarjem.

Velika trojica
Nova “velika trojica” pridno trenira…(foto: miami.com)

Najverjetnejša prva postava vročice v novi sezoni – Dragić, Dwyane Wade, Luol Deng, Chris Bosh in Hassan Whiteside, še nikoli ni igrala skupaj. Gogi je namreč v Miami prišel na isti dan, ko je Bosh zaradi zdravstvenih težav zaključil sezono. Na to temo je Gogi povedal, da si ne predstavlja idealnejšega partnerja, s katerim bi sodeloval pri pick-and-roll igri, od Bosha: »Chris naredi ogromno razliko, z njim je to popolnoma druga ekipa.«
Tudi Bosh je povedal, da si je ogledal veliko Gogijevih posnetkov in na ta način naštudiral njegovo igro. »Igral sem s košarkarji, ki gojijo podobno igro. Glede na njegov talent sem prepričan, da bova s treningi in pogovori lahko brala igro drug drugega in nanjo uspešno reagirala. Verjamem, da bo vse skupaj dobro izpadlo, kar se bo videlo tudi na igrišču«.

O tem govori Gogi…