Dragić tlakoval pot do tretje zmage Miamija

v rubriki
Liga NBA
s kategorijo
Novice
.

Miami si je na tretji tekmi priigral prvega kroga končnice priigral še tretjo zmago in je tako le še zmago oddaljen od uvrstitve v naslednji krog. Eden ključnih mož je bil ponovno Goran Dragić, ki je odlično odigral predvsem prvi polčas, ko je dosegel 18 točk, na koncu jih je zbral 24.

Miami si je priigral že 20 točk naskoka v prvem polčasu in kazalo je na gladko zmago, vendar so se košarkarji Indiane v drugem polčasu vrnili, odigrali odlično tretjo četrtino in do začetka zadnje četrtine se je prednost povsem stopila. V končnici so bili izkušeni Butler, Crowder in Dragić natančni pri prostih metih in Indiana je tako še vedno brez zmage v končnici.

Najboljši strelec pri zmagovalcih je bil Jimmy Butler, dosegel je 27 točk, od tega kar 17 prostih metov, pri Indiani je Brogdon dosegel osebni rekord v končnici, skupaj je dal 34 košev.

Dragić je s polaganjem ob koncu polčasa poskrbel še za en mejnik – 74 točk je največ točk, ki jih je Miami v svoji zgodovini v končnicah dosegel v enem polčasu. Igralci Miamija so od tega zadeli kar 11 trojk.

 

Miami si lahko že v noči na torek zagotovi napredovanje v drugi krog, kjer se bo pomeril z boljšim v paru Milwaukee – Orlando. Po uvodni zmagi Orlanda je Milwaukee na krilih Giannisa prišel še do druge zaporedne zmage in počasi prevzema pobudo v seriji.

Razen uvodnih minut na tekmi je Milwaukee vodil celotno tekmo, najvišja razlika je znašala 32 točk. Giannis je dosegel 35 točk in 11 kokov, na drugi strani D.J. Augustine 24.

Drugo zaporedno zmago so dosegli tudi igralci LA Lakers proti Portlandu. LeBron James je ponovno dokazal, da je lahko navkljub že 17. sezoni še vedno najboljši na igrišču v katerikoli seriji. Dosegel je 38 točk in 11 skokov, Dame Lillard je za Portland dosegel 34 točk, ki je igral prvič po tem, ko si je na prejšnji tekmi poškodoval prst, po tekmi pa priznal, da ga je poškodba malce motila, predvsem v prvi fazi meta, ko ni imel pravega občutka na žogi.

Prvo zmago v seriji Houston – Oklahoma so dosegli Chris Paul in soigralci in znižali rezultat v seriji na 1:2. Tekma se je končala s podaljškom, v katerem je James Harden že na začetku dobil šesto osebno napako, Chris Paul pa je z dvema trojkama hitro odlepil Oklahomo. Harden je dosegel 38 točk, Pri zmagovalcih Schroeder 29.

Liga NBA, 22.8.2020:

Indiana – Miami 124:115 (0-3)

Milwaukee – Orlando 121:107 (2-1)

Houston – Oklahoma 107:119 (podaljšek) (2:1)

LA Lakers – Portland 116:108 (2:1)