Dragić poskrbel za zmago Miamija, Dončić poražen proti svojemu drugemu ‘šefu’

v rubriki
Liga NBA
s kategorijo
Novice
.

Miami se je hitro pobral po prepričljivem porazu na prvi od dveh zaporednih tekem z Milwaukeejem – v drugem večeru je po izenačenih treh četrtinah v zadnji poskrbel, da zmagovito zaključi leto 2020. Oziroma je za to poskrbel Goran Dragić, ki je bil najboljši strelec Miamija – v 26-ih minutah je dosegel prav toliko točk, k temu pa dodal še 5 skokov in 2 podaji.

Miami sicer še vedno igra brez Jimmyja Butlerja, poleg Dragića pa sta bila najboljša posameznika pri domačinih še Bam Adebayo (22 točk, 10 podaj in 8 skokov) ter Tyler Herro (21 točk, 15 skokov).

Na drugi strani je bil najboljši Giannis, ki je dosegel novega trojnega dvojčka – 26 točk, 13 skokov in 10 podaj.

Dallas je na svoji prvi domači tekmi v sezoni pokazal povsem drugačen obraz kot na zadnji tekmi v Los Angelesu. Ekipa Charlotta, katere lastnik je Michael Jordan, ki ima v ekipi svoje blagovne znamke Jordan Brand tudi Luko Dončića, je povsem nadigrala Dallas, ki tako ostaja pri eni zmagi v sezoni. Luka je igral 24 minut in v tem času dosegel 12 točk. V tej sezoni je izrazito nerazpoložen predvsem pri metu za tri točke – zadel je samo dva meta, na današnji tekmi je zgrešil vseh pet metov. Za Dallas je Tim Hardaway dosegel 18 točk, pri Charlottu pa vedno boljše predstave kaže novinec LaMelo Ball – bil je najboljši strelec svoje ekipe, dosegel je 22 točk, dodal tudi 8 skokov in 5 podaj.

Sledi slovenski derbi, saj bo Miami že čez dva dni gostoval prav v Dallasu. Obračun, ki bi si ga v normalnih okoliščinah nedvomno ogledalo tudi veliko število slovenskih navijačev.