Dragić na glas: “To je katastrofa za Slovenijo”

v rubriki
Reprezentanca
s kategorijo
Novice
.

Slovenski košarkarji so se zbrali v Ljubljani in v dvorani Stožice z večernim treningom začeli priprave na zadnji kvalifikacijski tekmi za svetovno prvenstvo 2019. Slovenija, ki nima več možnosti za uvrstitev na prvenstvo na Kitajskem, bo v petek gostovala v Turčiji, v ponedeljek pa gostila zasedbo Ukrajine.

Kvalifikacije za SP 2019, šesti kvalifikacijski ciklus, 5. krog, 22.2.
Turčija – Slovenija (17.00)

6. krog, 25.2.
Slovenija – Ukrajina (19.00)

Tako kot že vseh dosedanjih deset tekem v teh kvalifikacijah bo reprezentanca nastopila oslabljena. A ne zgolj z igralci, ki nastopajo v Evroligi ali ZDA, selektorju Radu Trifunoviću bo znova največje preglavice povzročilo pomanjkanje višine. Pod vprašajem so namreč kar trije igralci nad 200 centimetri. Razveseljivo je sicer, da je v ekipi po skoraj dveh letih in pol odsotnosti znova Zoran Dragić, skrbi pa dejstvo, da si je Žiga Dimec poškodoval gleženj, Vlatko Čančar ima vnetje ušesa in vročino, Urban Durnik pa zaradi bolečin v kolenu skoraj zagotovo ne bo nastopil in bo z reprezentančno zdravniško službo opravljal terapije.

SLOVENSKA REPREZENTANCA V ŠESTEM KVALIFIKACIJSKEM CIKLU

Do četrtkovega odhoda v Ankaro se bo reprezentanca pripravljala v ljubljanski dvorani Stožice. V petek jo tekma s Turčijo čaka ob 17. uri po slovenskem času. V Slovenijo se bo #mojtim vrnil v sobotnih večernih urah ter pred tekmo z Ukrajino v Stožicah opravil še tri treninge.

PROGRAM DELA V ŠESTEM KVALIFIKACIJSKEM CIKLU
RAZPORED IN REZULTATI TEKEM SLOVENSKE REPREZENTANCE V KVALIFIKACIJAH ZA EP 2019
SPLETNA STRAN KVALIFIKACIJ

Ob nakupu vstopnice do dneva tekme, dodatna vstopnica brezplačno

Vstopnice za ponedeljkovo tekmo proti Ukrajini so na voljo na vseh prodajnih mestih Petrola in Eventima. Od torka, 19. februarja in vse do dneva tekme, boste navijači vstopnice lahko kupili po enotni redni ceni 10 €. V sodelovanju z generalnim sponzorjem vseh slovenskih košarkarskih reprezentanc, podjetjem Telemach, pa boste v paketu TELEMACH PONUJA NAJVEČ za vsako kupljeno vstopnico dodatno vstopnico prejeli brezplačno (akcija 1 kupljena vstopnica + 1 brezplačna vstopnica). Na dan tekme bo cena posamezne vstopnice znašala 15 €. Na voljo so tudi deluxe sedeži ob igrišču, cena te vstopnice znaša 95 €.

POVEZAVA NA NAKUP VSTOPNIC

Ob zaključku kvalifikacij za svetovno prvenstvo se reprezentanti in Košarkarska zveza Slovenije za vso podporo še posebej zahvaljujejo mladim košarkarjem. Tako so vsi košarkarski klubi, člani KZS, prejeli po 20 oziroma 10 brezplačnih vstopnic. Ker pa bi košarkarski javnosti radi pokazali, da pesti se naše košarkarje držijo vse generacije – tako najmlajši navijači, kot tudi tisti nekoliko starejši – je Košarkarska zveza Slovenije v sodelovanju s Skupnostjo socialnih zavodov Slovenije na tekmo brezplačno povabila tudi stanovalce domov za starejše, ki so se vabilu z veseljem odzvali in si bodo tekmo proti Ukrajini ogledali v velikem številu.

Radovan Trifunović, selektor slovenske moške članske reprezentance:
“Veseli me, da so fantje na zbor prišli odlično razpoloženi in je opazno dobro vzdušje. V ekipi so zbrani igralci, ki so bili zraven že v preteklih ciklih. Povratnik je Luka Rupnik, po poškodbi se vrača Zoran Dragić, novinec v izbrani vrsti je Jan Špan. Žal nas pesti tudi nekaj zdravstvenih težav. Žiga Dimec pravi, da ima precej zatečen gleženj, vendar upa, da bo nared do tekme v Ankari. Vlatko Čančar je šel danes zjutraj na urgenco in dobil antibiotike ter upa, da bodo čim prej prijeli, Urban Durnik pa zagotovo ne bo igral. Na zadnji tekmi je namreč dobil udarec v koleno in čeprav je nato še igral, je reprezentančni zdravnik opravil pregled z magnetno resonanco in ugotovil, da ne gre za poškodbo, ki jo je treba operirati, temveč da igralec potrebuje zgolj mirovanje. Očitno nam ne bo preostalo drugega, kot da nižje igralce pomaknemo proti košu. V dobrih dveh dneh treningov pred odhodom v Turčijo bomo poudarek dali na uigravanju določenih napadalnih in obrambnih sistemov. Ne glede na to, da nimamo možnosti za uvrstitev na prvenstvo od igralcev zahtevamo, da pokažejo veliko želje in borbe ter obe tekmi igrajo na zmago.”

Zoran Dragić, slovenski reprezentant:
“Lepo se je vrniti v reprezentanco, videti vse te fante in znova obleči dres z državnim grbom. Zame je bil nastop za Slovenijo vedno velika čast in če bom zdrav, bom vedno na voljo selektorju. Škoda le, da nam ta nov sistem oziroma košarkarska ureditev v Evropi ne odgovarja. To je katastrofa za Slovenijo, saj vsi najboljši igralci nastopajo v Evroligi ali ligi NBA. Žal ne vidim rešitve položaja, zato je pomembno, da uvajamo mlade igralce, ki se kalijo v teh kvalifikacijah in bodo lahko v naslednjih za evropsko prvenstvo 2021 pokazali pravi obraz.”