Dragić in Dunston skupaj za Slovenijo?

v rubriki
Eurobasket
s kategorijo
Novice
.

Napočil je dan, ko bo slovenski košarkarski selektor Jure Zdovc obelodanil najširši spisek kandidatov za letošnje evropsko prvenstvo. Zgodilo se bo ob 11. uri na novinarski konferenci.

foto: FIBA
foto: FIBA

Glavno vprašanje, ki se že mesece poraja ljubiteljem košarke, je seveda, ali bo Goran Dragić tudi letos del izbrane vrste. 29-letnega Ljubljančana v kratkem čaka podpis najbolj donosne pogodbe v kariere, pozno poleti, tik pred prvenstvom, pa z ženo majo pričakujeta drugega otroka. Je vseeno “lakota po žogi” tako močna, da bo tudi starejši izmed bratov vnovič Dragić na voljo Zdovcu? Navsezadnje je izven tekmovalne košarke že dva meseca in morda so ga že “zasrbeli prsti”, kot se je to zgodilo tudi v primeru lanskega svetovnega prvenstva.

Zdovc si je za letošnjo (in še nekaj prihodnjih) akcijo v kadru zaželel ameriškega obrambno usmerjenega centra Bryanta Dunstona. Z Olympiacosom je 29-letnik suvereno osvojil naslov grškega prvaka, zato se bo zdaj lahko posvetil pridobitvi slovenskega potnega lista. Nekaj administrativnih preprek sicer obstaja in sicer v obliki pravil za pridobitev državljanstva, toda na KZS jih bodo po vsej verjetnosti znali rešiti. Z naturalizacijo Dunstona bi iz kombinacij tako odpadla Alen Omić in Mirza Begić, zadnja dva naturalizirana košarkarja v slovenski reprezentanci.

Z igranjem za Slovenijo oz. slovenskim potnim listom bi pridobil tudi sam Dunston, kajti na območju Evropske unije ne bi več igral kot tujec, temveč domač košarkar. Mnenja javnosti, ali naturaliziranega reprezentanta Slovenija potrebuje, so deljena. Na naši spletni strani je potezo podprlo 53-odstotkov izmed več kot 1500 sodelujočih v anketi, proti pa jih je bilo 47-odstotkov.