Dragić in Butler nadaljujeta s pisanjem pravljice v Disneyu

Rubrika: Liga NBA

Miami v končnici v Orlandu še vedno ne pozna poraza. Na prvi tekmi so igralci s Floride na krilih izjemnih Butlerja in Dragića premagali prve nosilce iz Milwaukeeja.

Milwaukee je sicer odlično začel srečanje, prvo četrtino dobil z rezultatom 40:29, prav po zaslugi Gorana Dragića, ki je samo v prvem polčasu dosegel 19 točk, pa se je prednost do odmora stopila na samo štiri točke.

V drugem polčasu je Miami odigral izjemno obrambo, predvsem v zadnji četrtini, ko je Giannisu in soigralcem pustil samo 18 točk, v napadu pa je vajeti prevzel Jimmy Butler, ki je na koncu dosegel svoj rekord končnice, 40 točk. To je v dresu Miamija do sedaj uspelo samo še LeBron Jamesu in Dwayne Wadeu.

Obramba Miamija se je pričakovano skoncentrirala predvsem na Giannisa, ki je prikazal najslabšo napadalno predstavo v končnici, dosegel zanj skromnih 18 točk in izgubil kar šest točk. Ena podaja mu je zmanjkala do trojnega dvojčka.

Goran Dragić je bil drugi strelec Miamija, dosegel je 27 točk, 6 skokov in 5 podaj. Pri Milwaukeeju, ki je igral brez poškodovanega Bledsoea, je Middleton dal 28 točk.

 

Na drugi tekmi večera je Oklahoma z zmago proti Houstnu prišla do sedme tekme, ki bo odločila, kdo se bo v polfinalu zahodne konference pomeril z LA Lakersi.

Najboljši mož na igrišču je bil bivša ‘raketa’ Chris Paul, ki je dosegel 28 točk, tudi odločilni trojki, ki sta prevesili rezultat na stran Oklahome tik ob koncu tekme. Na drugi strani je Harden dosegel 32 točk, predvsem v zaključku tekme pa je bil razglašen Westbrook, ki je skupaj izgubil 7 žog, dosegel pa 17 točk.

Liga NBA, 31.8.:

Miami – Milwaukee 115:105

Houston – Oklahoma 100:104