Dončić in Milić korak do velikega finala, Dallas zmagal kljub poškodbi Livelyja

Rubrika: Liga NBA

Finalna serija Zahoda se je preselila v Dallas. To pa je tudi edina sprememba. Dallas je zmagal tudi doma (116:107) in tako nadgradil gostujoči zmagi in tako povedel 3:0 v seriji. Četrta tekma bo v sredo zjutraj, vnovič v Dallasu.

Tekma v Dallasu je bila izenačena: Minnesota je pet minut pred koncem vodila 102:104, potem pa je na sceno stopil Dallas. 3:38 pred koncem je trojko s strani po asistenci Irvinga za vodstvo Dallasa s 107:104 zadel P.J. Washington. Delo je sklenila naveza Dončić-Irving. Luka je naprej zadel za 109:105, potem pa še priboril pomembno žogo v obrambi. Irving je povišal na 111:105, potem pa je Dončić s podajo našel Gafforda, ki je zadel za 113:105, temu pa dodal še prosti met…. Domače slavje se je lahko začelo.

Uspeh je še toliko večji, saj je Dallas večji del tekme odigral brez centra Derecka Livelyja, ki je v 2. četrtini dobil močan udarec v glavo. Ob vodstvu Dallasa 43:33 ga je s kolenom v vrat oz. v glavo zadel Karl-Anthony Towns. Do konca tekme Lively ni več stopil na parket.

Še nobena ekipa v zgodovini Lige NBA se ni vrnila po zaostanku z 0:3 v zmagah.

Luka Dončić je k zmagi dodal 33 točk (5/11 za tri), sedem skokov in pet asistenc. Nič ni zaostajal Kyrie Irving, ki je prispeval 33 točk, tri skoke in štiri podaje. Pri gostih je Edwards prišel do 26 točk.

V taboru Dallasa uspešno deluje naš nekdanji reprezentant Marko Milić.