Dončić v družbi Jabbarja, z zmago tudi Dragić

v rubriki
Liga NBA
s kategorijo
Novice
.

Dallas Mavericks so na čelu z Luko Dončićem končno prišli do prve zmage v Orlandu. Tudi tokrat je šla tekma v podaljšek, na koncu pa so bili igralci Dallasa bolj zbrani in nekoliko srečnejši proti borbeni ekipi Sacramenta.

Dallas je praktično celotno tekmo zaostajal, šele v podaljšku po trojki Hardawaya prišel v prvo vodstvo po tistem na samem začetku tekme, v napeti končnici pa predvsem po dobro izvajanih prostih metih prišel do zmage.

Novo bravuro je prikazal Luka, ki je dosegel novega trojnega dvojčka, 34 točkam je dodal 12 asistenc in izjemnih 20 skokov, kar je nazadnje uspelo legendarnemu Kareem-Abdul Jabbarju. Po tekmi je Luka dejal, da je še posebno vesel, ‘da smo do zmage prišli po slabi igri, verjetno gre za eno naših najslabših predstav v sezoni.

 

Smeje se tudi Miamiju, ki nadaljuje z odličnimi predstavami, tokrat so Goran Dragić in soigralci premagali favorizirani Boston in imajo tako še možnosti, da redno sezono zaključijo celo na tretjem mestu, kar bi verjetno močno povečalo apetite Vročice pred samo končnico.

Gogi je bil ponovno odličen, tekmo je končal z 20-imi točkami, nekoliko je vse skupaj zaskrbelo ob koncu tekme, ko si je nerodno zvil gleženj in odšepal z igrišča, vendar naj bi bili prvi izvidi poškodbe spodbudni. Ima pa težave z gležnjem tudi Jimmy Butler, ki je tekmo proti Keltom izpustil.

Nadaljuje se oster boj za zadnja mesta v končnico na zahodu. Še tretjo zaporedno zmago je dosegel Phoenix, potem ko je Devin Booker prehitel sireno proti LA Clippersom.

Zmagali so tudi igralci Portlanda, velikansko izgubo pa je doživela ekipa Memphisa, ki trenutno zaseda osmo mesto, saj je zaradi poškodbe kolena ostala brez enega najpomembnejših igralcev, Jarrona Jacksona Jr.

Liga NBA, 4.8.:

SACRAMENTO – DALLAS  110:114 (podaljšek)

MIAMI – BOSTON 112:106

MILWAUKEE – BROOKLYN 116:119

LA CLIPPERS – PHOENIX 115:117

INDIANA – ORLANDO 120:109

PORTLAND – HOUSTON 110:102