Dončić utišal govorice, v sezono s sedmimi novimi

v rubriki
Liga Nova KBM
s kategorijo
Novice
.

V tem poletju je bilo okoli ljubljanske Ilirije in njenega nastopa v Ligi Nova KBM precej ugibanj. A je trener, alfa in omega projekta, Saša Dončić zatrjeval, naj nas ne skrbi, da bodo igrali. Rečeno – storjeno. Ekipa je tu, Dončić, zagotovo gre za enega nadarjenejših trenerjev pri nas, pa tudi.

Saši je dva svoja varovanca zaupal Boris Gorenc, ki je pripeljal v Ljubljano v Kopru odpisanega (?!) Maksima Gorbačova in Aleksandra Sinebabnova.

Prišli so Maksim Gorbačov (Sixt Primorska), Aleksandr Sinebabnov (Helios Suns), Jaka Štemberger (Ljubljana), Nini Gabrijel (Postojna), Aljaž Stopar (LTH Castings), Joshua Stanley Heath, Nemanja Ščekić (Petrol Olimpija – posoja).

Klub so zapustili Stipe Modrić (pomočnik trenerja pri Olimpiji), Žan Mark Šiško (Sixt Primorska), Luka Vončina (Sixt Primorska), Jasmin Hukić, Aleksa Nikolić (FMP), Filip Tončinić, Adnan Sarajlić, Ljubomir Mladenovski (MZT Skopje), Martin Bajc, Gašper Širovnik, Rade Rodić.

Uvrstitev v sezoni 2017/18: 7. mesto

“Glede na prejšnjo sezono smo drastično spremenili moštvo. Veliko igralcev se je lani dokazalo in odšlo v boljše klube. V sezono vstopamo z mlado, neizkušeno ekipo, so pa to fantje, ki si želijo dokazovanja. Po imenih smo morda celo najnižje rangirano moštvo, vseeno pa mislim, da je za nami dobro pripravljalno obdobje. V člansko ekipo smo vključili nekaj mlajših, perspektivnih igralcev. Zelo velik uspeh bi bil, če bi nam uspelo ponoviti preteklo sezono in obstati v ligi,“ pa Dončić Senior o pričakovanjih pred novo sezono, ki jo Ilirijani začenjajo v soboto proti Helios Sunsem.