Dončić se je približal Jordanu, Dragić s trojkami poskrbel za zmago Miamija

Rubrika: Liga NBA

Za slovenskimi košarkarji v ligi NBA je izvrsten večer – vsi trije igralci so zmagali, Luka Dončić in Goran Dragić sta bila med najzaslužnejšimi za zmagi svojih ekip, priložnost za igro je dobil tudi Vlatko Čančar.

Denver je gostil Philadelphio, ki pa je imela na voljo za igro samo sedem igralcev. Poškodbe in varnostni ukrepi zaradi korona virusa so namreč dodobra zdesetkali ekipo. Tako se Denverju ni bilo potrebno pretirano naprezati za novo zmago. Harris je dosegel 21 točk pri zmagovalcih, Jokiću je ob 15-ih točkah in 12-ih podajah samo skok zmanjkal do novega trojnega dvojčka. Pri gostih je bil najboljši novinec Tyrese Maxey, dosegel je 39 točk. Vlatko Čančar se v dveh minutah igre ni vpisal med strelce.

 

Washington, ki je igral brez prvih zvezdnikov – Westbrook je poškodovan, Bradley Beal pa je bil pozitiven na testu za novi koronavirus, že na začetku tekme se je poškodoval še center Thomas Bryant, je doma gostil Miami. Goran Dragić je zadel kar sedem metov za tri točke, tri že v prvi četrtini, ko je bil rezultat 47:44 za Miami. Ekipi sta se nato malo umirili v napadu, Miami pa je v tretji četrtini prišel do vodstva 17-ih točk in ga ni več spustil iz rok. Najboljšo predstavo sezone je prikazal Jimmy Butler, dosegel je 26 točk, 10 skokov in 9 podaj. Dragić je vseh svojih 21 točk dosegel z meti za tri točke, imel je še 5 podaj in 2 skoka. Za Washington je Mathews dosegel 22 točk, novinec Avdija 20.

Okužbe so prišle tudi v tabor Dallasa. V Denverju je bil pozitiven eden izmed trojice Jalen Brunson, Dorian Finney Smith in Josh Richardson, vsi trije so se zaradi varnostnih protokolov osamili od ekipe in čakajo na zeleno luč za vrnitev. Še vedno se čaka tudi na povratek Porzingisa. Na drugi strani je zdesetkana tudi ekipa Orlanda, manjkalo je 5 igralcev.

Na začetku je Orlando še držal korak z Dallasom, predvsem po zaslugi Nikole Vučevića, za katerega obramba Dallasa ni imela rešitve, do konca tekme je zbral 30 točk in 15 skokov. Dallas se je odlepil v drugem polčasu, skupaj so Luka in soigralci dosegli 20 trojk. Luka Dončić ni bil posebej razpoložen v napadu, iz igre je ob 20-ih metih zadel sedemkrat, toda imel je izjemno razpoložena soigralca – Hardaway Jr. je dosegel 36 točk, Trey Burke pa 29 – tako je Luka hitro prilagodil igro in razigral svojo ekipo, kar mu je na koncu prineslo drugega trojnega dvojčka v sezoni – dosegel je 20 točk, 11 skokov in 10 podaj.

To je bil njegov 27. trojni dvojček v karieri, s čimer je zdaj sam na 17. mestu vene lestvice NBA, ‘odlepil’ se je od Elgina Baylorja. Na 16. mestu pa ga z enim več ‘čaka’ nihče drug kot Michael Jordan.

 

Nov mejnik v kategoriji trojnih dvojčkov pa je vpisal tudi novinec LaMello Ball – postal je najmlajši igralec, ki mu je v zgodovini uspel ta dosežek. Ob Zmagi Charlotta proti Atlanti je dosegel 22 točk, 12 skokov in 11 asistenc. Pred njim je bil najmlajši igralec s tem dosežkom Markell Fultz.

 

Liga NBA, 9.1.:

Denver – Philadelphia 115:103

Atlanta – Charlotte 105:113

Phoenix – Indiana 125:117

Miami – Washington 128:124

Cleveland – Milwaukee 90:100

San Antonio – Minnesota 125:122

Orlando – Dallas 98:112

Portland – Sacramento 125:99