Dončić nezadovoljen z odločitvijo trenerja ob koncu tekme

v rubriki
Liga NBA
s kategorijo
Novice
.

Luka Dončić, vajen serijskega zmagovanja, vse težje prenaša poraze. Po že petem porazu v nizu, ki so ga Dallas Mavericks sinoči utrpeli proti Houston Rockets, se je Dončić prvič obregnil ob odločitev trenerja Ricka Carlisleja. 20-letni Ljubljančan je dejal, da bi bila po zgrešenem metu Jamesa Hardna, 8 sekund pred koncem tekme, pravilna odločitev sklic minute odmora.

“Do konca ni bilo veliko časa. Iskreno povedano menim, da bi morali takrat klicati minuto odmora.” je za medije povedal Dončić, ki je v zaključku igral navkljub kljub rahli bolečini v desnem kolenu.

Namesto tega se je Carlisle raje odločil, da pri izidu 93:94 poskusi s hitrim protinapadom.

“To je ena izmed situacij v ligi NBA, kjer bi lahko klical minuto odmora, a bi s tem tudi omogočil tekmecu, da se pripravi in v igro pošlje najboljše obrambne igralce. Odločil sem se za drugo možnost, za igranje košarke.” je po tekmi dejal Rick Carlisle.

Odbito žogo je ujel Jalen Brunson in jo predal Luki Dončiću, ki je žogo par sekund pred koncem vrnil, sicer strelsko razpoloženemu Brunsonu, tega pa je Chris Paul ob sireni blokiral in zmago so odnesli gostje iz Houstona. Za razliko od Dončića, osmoljenec tekme Brunson ni imel pripomb na odločitev trenerja. Dejal je, da to pomeni zgolj, da jim le-ta zaupa. Mavsi so s tem porazom zaostali za Memphis Grizzlies in so predzadnja ekipa v zahodni konferenci