Dončić prvič uradno na Polzeli

v rubriki
Liga Nova KBM
s kategorijo
Novice
.

V soboto, 5. oktobra, bosta ob 19. uri v sklopu prvega kola 1. SKL na sporedu še preostali dve tekmi. Helios Sunsi bodo gostili Gorenjsko gradbeno družbo Šenčur, Hopsi pa doma pričakujejo Šentjur.

Polfinalisti lanskega državnega prvenstva, Helios Sunsi, bodo z novo sezono 1. SKL začeli v domači dvorani. Prvi njihov nasprotnik bo ena izmed najizkušenejših ekip, Gorenjska gradbena družba Šenčur, ki je v pretekli sezoni v četrtfinalni seriji pošteno namučila takratno Petrol Olimpijo. Hopsi, za katere je bila lanska sezona zelo uspešna, so novo klubsko tekmovalno sezono otvorili že s tekmo Superpokala proti Koper Primorski, v soboto pa jih čaka prvi lokalni derbi državnega prvenstva proti prenovljeni ekipi Šentjurja.

Prvi dve tekmi uvodnega kola sta bili odigrani v sredo, 5. oktobra, dve točki pa sta osvojili ekipi Koper Primorske in Krke.

Dejan Jakara, trener Helios Sunsov:
“Šenčur je ena najbolj izkušenih ekip v državnem prvenstvu, sestavljena iz igralcev, ki so igrali na najvišjih nivojih. Ne glede na to, mi smo dobro odprli sezono, in verjamem, da lahko ob glasni podpori domačih navijačev tudi prva zmaga v državnem prvenstvu ostane v Domžalah.”

Konstantin Subotič, trener GGD Šenčur:
“Zavedamo se, da mnoge ekipe razmišljajo na podoben način kot mi. Zagotovo bodo odločale najmanjše napake in bo mnogo izenačenih tekem. Tiste ekipe, ki bodo bolj enotne in bolj povezane, bodo v prednosti. Na domačem terenu moramo narediti vzdušje, v katerem bomo mi imeli prednost. To prednost tudi moramo izkoristiti. Vsa gostovanja bodo, kot vsako sezono, veliko težja. Na gostovanjih bosta odločali ekipn pristop, obramba in druge stvari. Moram poudariti, da bo letos manj tekem, kar pomeni, da bo vsaka tekma štela dvojno.”

Boštjan Kuhar, trener Hopsov:
“Začenja se boj v državnem prvenstvu, ki za nas prihaja malo prekmalu. Ekipa se še uigrava, kljub temu pa verjamem, da bomo proti tradicionalno neugodnemu nasprotniku prikazali dobro igro. Lokalni derbiji vedno postrežejo z zanimivo in razburljivo košarko, zato vabim navijače v prenovljeno Športno dvorano na Polzeli. Verjamem da lahko ob pomoči naših zvestih navijačev uspešno odpremo prvenstveno sezono.”

Saša Dončić, trener Šentjurja:
“Šentjur je tradicionalni prvoligaš z dolgoletno tradicijo. Mislim, da smo letos sestavili zelo konkurenčno ekipo, naši cilji pred začetkom sezone pa niso skromni. Naša želja je, da se uvrstimo v Ligo za prvaka, želimo pa si tudi čim večje podpore naših navijačev, tako doma, kot v gosteh.”