Dončić bo del spektakla v Charlottu, ne pa tudi del tekme zvezd

v rubriki
Liga NBA
s kategorijo
Novice
.

17. februarja se bo v Charlottu na All Staru odvijala tekma zvezd, na kateri ne bo Luke Dončića. 19-letni Ljubljančan bo kljub temu del spektakla, saj bo 15. februarja najprej nastopil na tekmi vzhajajočih zvezd, dan kasneje pa še na spretnostnem poligonu.

Po glasovih navijačev je bil na zahodu čisto pri vrhu, po glasovih novinarjev in igralcev je padel iz prve peterke, po izboru trenerjev pa je izgubil celo mesto v ekipi. Luke Dončića to seveda ni potolklo: “Lepo je bilo slišati, da sem bil v pogovorih za tekmo All Star. Ni se izšlo, morda pa se bo naslednje leto. Glasovi navijačev ne štejejo veliko, vseeno pa je bilo res neverjetno, kako veliko jih je glasovalo zame. To je najpomembnejše.”

Sedem rezervistov na zahodu je določilo 15 trenerjev iz zahodne konference, enako je bilo na vzhodu. Trenerji niso smeli glasovati za igralca iz svoje ekipe.

Rezervisti na zahodu
Russell Westbrook (Oklahoma City Thunder), Karl-Anthony Towns (Minnesota Timberwolves), Klay Thompson (Golden State Warriors), Damian Lillard (Portland Trail Blazers), Nikola Jokić (Denver Nuggets), Anthony Davis (New Orleans Pelicans), LaMarcus Aldridge (San Antonio Spurs).

Prva peterka (zahod)
LeBron James, Kevin Durant, Paul George, James Harden, Stephen Curry.

Rezervisti na vzhodu
Bradley Beal (Washington Wizards), Blake Griffin (Detroit Pistons), Kyle Lowry (Toronto Raptors), Khris Middleton (Milwaukee Bucks), Victor Oladipo (Indiana Pacers), Ben Simmons (Philadelphia 76ers), Nikola Vučević (Orlando Magic).

Prva peterka (vzhod)
Giannis Antetokounmpo, Kawhi Leonard, Joel Embiid, Kyrie Irving, Kemba Walker.

Dončić v ekipi skupaj z Bogdanovićem, Aytonom,…

Luka Dončić se bo v Charlottu 15. februarja predstavil na tekmi vzhajajočih zvezd Lige NBA. 20 košarkarjev se bo razdelilo v selekciji ZDA in sveta. Ob Dončiću bodo za svet zaigrali še Ben Simmons, OG Anunoby, DeAndre Ayton, Bogdan Bogdanović, Shai Gilegous-Alexander, Rodions, Lauri Markkanen, Josh Okogie in Cedi Osman. Dan kasneje bo Dončić tekmoval še v spretnostnem poligonu.