Domen Bratož okrepil Olimpijo

v rubriki
ABA Liga
s kategorijo
Novice
.

Slovenski organizator igre Domen Bratož je novi igralec Košarkarskega kluba Cedevita Olimpija. 26-letni Bratož, ki je v minuli sezoni branil barve Krke, bo v dresu Zmajev ostal do konca sezone.

Člansko moštvo Cedevite Olimpije se je ob začetku novega koledarskega leta okrepilo na položaju ‘enke’. Dres ljubljanskega kluba bo do konca tekmovalne sezone 2019/20 nosil slovenski organizator igre, Domen Bratož, ki je minuli dve sezoni nosil dres novomeške Krke. Sezono 2018/19 je Bratož predčasno zaključil zaradi poškodbe kolena, ki jo je staknil na tekmi petega kola Lige Nova KBM za prvaka.

Svojo profesionalno športno pot je Bratož, ki je rojen v Novem mestu, začel prav v dresu Krke, sezono 2012/13 pa kot posojeni košarkar preživel v Slovanu. Tudi v prihodnji sezoni je branil barve moštva iz Kodeljevega, sledila pa je selitev v Tajfun, kjer je preživel dve sezoni, in med drugim v sezoni 2014/15 osvojil naslov državnega prvaka.

Leta 2016 je prestopil v AVIS Raplo, ki nastopa v estonskem državnem prvenstvu, nato pa se je vrnil v Novo mesto, in bil eden od glavnih razlogov, zakaj se je Krki uspelo iz Lige ABA 2 prebiti nazaj v Ligo ABA.

V sezoni 2018/19 je Bratož zaigral na 21 tekmah slovenskega državnega prvenstva, in v povprečju dosegal 7,2 točke, 2,8 podaje in 2,0 skoka na tekmo. V Ligi ABA je nastopil na 20 tekmah in beležil 7,0 točke, 2,9 skoka in 2,7 podaje na obračun.

Domen Bratož
Datum in kraj rojstva: 23. marec 1993, Novo mesto (Slovenija)
Višina: 189 cm
Igralni položaj: organizator igre
Kariera: Krka (2007-13), Slovan (2012-13; posojeni igralec), Slovan (2013-14), Tajfun (2014-16), AVIS Rapla (2016-17), Krka (2017-19).

Sani Bečirović, športni direktor KK Cedevita Olimpija:
»Na položaju organizatorja igre smo se okrepili z Domnom Bratožem, ki nam bo v veliko pomoč v slovenskem državnem prvenstvu in pokalnem tekmovanju. Slednji je dokazan igralec na slovenskih košarkarskih parketih, ima pa tudi izkušnje z igranjem v Ligi ABA, zato bo Domen zagotovo v veliko pomoč celotni ekipi. Na začetku sezone je Bratož še saniral poškodbo kolena iz minule sezone, zato bo zagotovo potreben čas, da pride v pravi tekmovalni ritem, ker pa gre za zelo delovnega in marljivega košarkarja, verjamem, da mu bo to uspelo v najkrajšem možnem času, obenem pa se bo, kot igralec, ki najprej poskrbi za svoje soigralce in šele nato nase, zelo dobro ujel s svojimi novimi soigralci.«

Slaven Rimac, glavni trener KK Cedevita Olimpija:
»Z Domnom Bratožem smo se pogovarjali že na samem začetku sezone, čakali pa smo, kako se bo odvijala njegova rehabilitacija po poškodbi kolena. Pred kratkim se je Bratož ekipi tudi pridružil na treningih, z njim pa bomo nekoliko razširili naš seznam igralcev pred zaključkom rednega dela Lige ABA in začetkom slovenskega državnega prvenstva.«

Domen Bratož, igralec KK Cedevita Olimpija:
»Zelo vesel sem, da sem se pridružil Cedeviti Olimpiji. Skupaj z ostalimi igralci bomo napravili vse, da sezono zaključimo na najboljši možen način. Vsi vemo, kakšne cilje imamo, glavna želja pa je zagotovo ta, da se vsi državni naslovi vrnejo v Ljubljano. Vse navijače vabim, da se nam v čim večjem številu pridružijo na tekmah državnega prvenstva in pokalnega tekmovanja, ter da skupaj pridemo do novih uspehov in zmag.«