Dolenjci se vračajo, Anzulović izpostavlja karakter in trdo delo

Rubrika: Liga Nova KBM

Košarkarji Krke so zadnjo tekmo odigrali 25. decembra na gostovanju pri Budućnosti. Temu je sledil prisilen počitek zaradi okužb z novim koronavirusom COVID-19.

Vnovič v dvorani

„Ekipa se je vrnila na trening, lahko bi rekli v normalen način dela. Vse okoli nas pa ni normalno. Sam se kot trener prvič v življenju srečujem s takimi razmerami. Naenkrat smo ostali skoraj brez vseh igralcev, ki zaradi bolezni in poškodb niso mogli trenirati. Ob tem se poraja veliko vprašanj in dilem. A tako kot vedno dosedaj tudi tokrat verjamem, da se bomo zaradi izjemne želje in karakterja igralcev vrnili in čim preje dosegli nivo forme, ki smo ga že imeli,“ Vladimir Anzulović, trener Krkinih članov, razkrije, da se ekipa počasi, a zanesljivo vrača v delovni ritem.

Vse se začne pri kvalitetnem treningu

V zadnjem mesecu minulega leta je njegova ekipa delovala dobro. Med 19.11. in 19.12. so člani v regionalni Ligi ABA nanizali štiri zaporedne zmage.
„Od samega začetka smo delovali dobro, v času priprav smo bili že v vrhunskem ritmu. Potem je prišla prva karantena, vmes pa smo imeli precej zdravstvenih težav. Želel sem si, da bi ujeli in povezali kontinuiteto treningov in tekem. Prav zgoraj omenjena serija je bila posledica tega. Naša ekipa ne more igrati dobro in biti uspešna brez kvalitetnega treninga,“ se Anzulović ozre na leto, ki se je sklenilo, potem pa misli že usmeri v leto, ki se je začelo.

Predanost klubu

„Nimam posebnih želja. Predvsem si v prvi vrsti želim tisto kot vsi: da se naša življenja tako na področju kot na drugih sferah vrnejo v normalne tirnice. Vsem v Novem mestu in okolici pa želim, da se navijači vrnejo v dvorano. Da vidijo tudi v živo, ne le prek televizijskih sprejemnikov, kako se naši košarkarji vsakič znova predano borijo za barve klube. Moja osebna želja pa je tudi, da ekipa ostane zdrava, za vse ostalo bomo poskrbeli,“ nadaljuje Anzulović.

Pester ritem

Dileme ni, Novomeščani so v ponedeljek, 11. januarja, na parketu. Ob 18. uri bo v Športni dvorani Leona Štuklja na sporedu tekma 1. SKL, v goste prihajajo Hopsi s Polzele. „Predvsem moramo biti previdni pri obremenitvah igralcev. Verjamem, da bomo skozi tekme, ki jih bo precej, čim prej ujeli tekmovalno formo,“ še sklene Anzulović.