Dolenc bo vodil Gorenjce, kapetan Grum

Rubrika: Nižje slovenske lige

Članska ekipa LTH Castingsa bo v sezoni 2020/2021 še 4. sezono zapored nastopala v 2. SKL. Sredi lanske sezone, ki je bila zaradi epidemije Covid-19 predčasno zaključena, se je na klop škofjeloškega moštva namesto Andreja Božiča usedel Igor Dolenc, ki bo Ulitkarje vodil tudi v prihajajoči sezoni.

Za razliko od lanske, bo na klopi imel pomoč, saj se je strokovnemu štabu pridružil Jaka Šiberle. Nekdanji košarkar tako mlajših kot tudi članske zasedbe KK Škofja Loka, je v zadnjih letih kot vodja košarkarske šole igral izjemno pomembno vlogo pri razvoju mladih košarkarjev v Škofji Loki.

Šiberletu je do sedaj največji uspeh v trenerski karieri uspel v sezoni 2014/15, ko je s selekcijo LTH Castings U13 postal državni prvak in pokalni podprvak. V teh dneh se nahaja na košarkarskem taboru Košarkarske zveze Slovenije, na zvezi pa deluje tudi kot glavni trener za regijo Zahod 1 na programu regijskega selekcioniranja. V prihajajoči sezoni bo ob novi funkciji še naprej vodil tudi mlajše selekcije U11, U13 in U15.

Na Gorenjskem ostaja tudi Luka Grum (195 cm, 1992), ki se je v dresu LTH Castingsa prvič predstavil v sezoni 2016/2017, ko je s Škofjeločani igral v elitni slovenski košarkarski ligi, v klub izpod Lubnika pa se vrnil pred pričetkom pretekle sezone.

V lanski sezoni, ki je bila za Gruma prva po hudi poškodbi (zlom golenice), je odigral 18 tekem in v povprečju dosegal po 11,6 točke, 3,3 skoke in 1,3 podaje na srečanje. »Zelo sem vesel, da smo se lahko dogovorili za podaljšanje pogodbe. Že se zelo veselim začetka sezone, saj imamo mlado ekipo z veliko potenciala, ki pa ga bo potrebno pokazati tudi na igrišču. Moj cilj je, da gremo vsako tekmo na zmago in da si zagotovimo mesto v končnici tekmovanja,« je ob dogovoru povedal Grum.

Med Ulitkarji še naprej tudi Vesel in Vršnik

Ob Grumu so v škofjeloškem klubu našli skupni jezik tudi z Maticem Veselom in Dominikom Vršnikom, ki ostajata del članske ekipe. Vršnik za LTH Castings nastopa že vse od sezone 2013/14 dalje, medtem ko bo za Vesela to tretja sezona med Ulitkarji.