Dokazale, da zmorejo dvakrat dobro v dveh dneh

s kategorijo
Novice
.

Dan po odlični predstavi in zmagi proti reprezentanci Švedske z 81:73, so slovenske košarkarice znova stopile na parket dvorane Polaj v Trbovljah. V okviru priprav na evropsko prvenstvo jih je na turnirju ”Orbit dvojček” čakal še obračun z Veliko Britanijo. Za gostujoče košarkarice je bila to prva pripravljalna tekma, izbranke selektorja Damirja Grgića pa so odigrale že štiri dvoboje. Zabeležile so tri zmage in poraz.

Pripravljalna tekma, 7.6.
SLOVENIJA – Velika Britanija 97:87 (74:67, 49:46, 28:25)
Strelke za Slovenijo: Krošelj 6, Oblak 22 (6 podaj), Prezelj 15, Seničar, Goršič, Barič 14 (6 skokov), Jakovina 3, Lisec 16 (12 skokov), Friškovec 10 (5 podaj), Kramžar 1, Evans 10, Dautović.

Dvoboj z Britankami so v civilni opravi spremljale Eva Rupnik, Lea Debeljak in Tina Cvijanovič, selektor Grgić pa je tudi tokrat priložnost za igro namenil vsem košarkaricam prijavljenim za tekmo.

Gostje so na začetku tekme pritisnile, povedle z 9:0, a so Slovenke že do konca prve četrtine prevzele pobudo in jo dobile s 28:25. Sredi druge četrtine so Britanke vodile za deset, a tudi to ni zmedlo slovenskih reprezentantk, ki so na polčas odšle s tremi točkami prednosti (49:46). Proti koncu tretje četrtine pa so vodstvo še povišale, ki ga potem do konca tekme niso več spustile iz rok.

Na tekmi je izstopala Teja Oblak z 22 točkami točkami in šestimi podajami, Eva Lisec je dodala 16 točk (12 skokov), Annamaria Prezelj 15, kapetanka Nika Barič 14 in Shante Marie Evans 10. S klopi so se med strelke vpisale še Zala Friškovec z 10, Aleksandra Krošelj s šestimi, Tina Jakovina s tremi in Gala Kramžar s točko.

Za slovenskimi košarkaricami je tako tretji cikel priprav na ženski EuroBasket, ki se hitro bliža. Po prostem dnevu se bodo Grgićeve izbranke v nedeljo popoldan zbrale v Zrečah. V sredo bo sledila pot v Ljubljano in konec tedna novi dve preizkušnji.

Na drugi strani igrišča bodo Slovenkam obakrat stale Slovakinje. Sobotna tekma bo za javnost zaprta, na domačem parketu pa se bodo reprezentantke zadnjič predstavile v petek v Škofji Loki. Tekma ”dm korak do zmage” se bo v dvorani Poden začela ob 18. uri. Vstopnice po 5 € so na voljo na vseh prodajnih mestih Eventima in Petrola.

Damir Grgić, selektor slovenske ženske članske reprezentance:
“Res zanimiva tekma. Seveda sem zadovoljen z zmago in pristopom na obeh tekmah. Danes je bila mogoče prisotna slabša zbranost na samem začetku, kar nas je pripeljalo do tega, da smo dobili toliko točk v prvem polčasu, po drugi strani smo bili zelo razpoloženi v napadu in z visokim številom točk je težko pričakovati, da bi izgubili tekmo. Lahko rečem, da sem veliko bolj zadovoljen z napadom, čemur smo posvečali tudi več pozornosti. Zdaj pa bomo več pozornosti namenili obrambi.”