Doc Rivers po šestih letih zapušča Los Angeles

v rubriki
Liga NBA
s kategorijo
Novice
.

Iz moštva Los Angeles Clippers so sporočili, da so se sporazumno razšli z dosedanjim glavnim trenerjem Docom Riversom, ki je imel z ekipo še dveletno pogodbo.

Clippersi so letos po tem, ko so pred sezono v ekipo pripeljali Kawhi Leonarda in Paul Georga, veljali za glavne favorite za osvojitev naslova, v sicer neobičajni sezoni, ki se zaradi novega koronavirusa zaključuje v zaprtem okolju v Orlandu, izpadli že v drugem krogu končnice proti Denverju, ko so v seriji že vodili s 3:1 v zmagah. Že pred tem jih je bolj od pričakovanj mnogih ‘namučil’ Luka Dončić z Dallasom.

 

Čeprav Rivers velja za enega najbolj spoštovanih strokovnjakov na klopi v ligi NBA, izjemen ugled pa ima tudi izven terena, je bil spodrsljaj v Orlandu za lastnika Clippersov Ballmerja očitno vseeno preveč, saj je ekipa sestavljena za ‘zmagati takoj’. V medijih so se pojavili tudi dvomi o sposobnosti vodenja ekipe Riversa v samih končnicah, saj je edini trener, ki mu je več kot enkrat uspelo zapraviti vodstvo s 3:1 v serijah v končnici, letos se je to zgodilo že tretjič (enkrat kot trener Orlanda, dvakrat kot trener Clippersov).

V tem trenutku se kot glavna kandidata za izpraznjeno mesto izpostavljata Tyronn Lou in morda nekoliko presenetljivo Jeff Van Gundy, ki je nazadnje vodil Houston leta 2007.

 

Na drugi strani pa se zdi, da bo tudi Rivers hitro našel novo službo – od ekip, ki so še brez glavnega trenerja, naj bi se za njegove usluge že zanimali ekipi New Orleansa in Philadelphije.