Dnevnik sporoča: Trifunovič ni več selektor

v rubriki
Reprezentanca
s kategorijo
Novice
.

To, kar se je slutilo, se je očitno zgodilo. Rado Trifunovič ni več selektor. O tem poroča današnja izdaja Dnevnika, kjer je predsednik Košarkarske zveze Slovenije Matej Erjavec priobčil to novico. Zagotovo je bil Trifunovič poprej o tem obveščen. To je posel, merilo rezultati, za objektivne in subjektivne okoliščine te pa nihče ne vpraša. Erjavec je v pogovoru dejal, da bo Trifunovič ostal povezan z izbrano vrsto.

S tem se je odprla pot za dokončanje posla z Grkom Dimitrisom Itoudisom. trenerjem aktualnega evropskega klubskega prvaka CSKA-ja.

Vprašanje pa je, kako bo vodil Slovenijo v času kvalifikacij za EP 2021.

Trifunovič od jeseni 2017

“Rado Trifunović se je pokazal kot prava oseba, da v tem negotovem obdobju kvalifikacij za SP prevzame to odgovorno nalogo. Gre za vrhunskega strokovnjaka, ki je bil na zadnjih treh velikih tekmovanjih selektorjeva desna roka. S to rešitvijo in s takim predlogom selektorja, smo poleg tega, da krmilo prevzame izjemno kompetentna oseba, našli tudi način, da v trenerski ekipi kot svetovalca zadržimo dosedanjega selektorja Igorja Kokoškova, ki je z veseljem pristal na novo vlogo,” pa so oktobra 2917 sporočili s KZS-ja, ko so imenovali Trifunoviča za selektorja.

Pri Zdovcu in Kokoškovu

Danes 47-letni Trifunovič je trener pri slovenski košarkarski zvezi (KZS) od vključno sezone 2012/2013, kjer skrbi za selekcijo mladih košarkašev v Sloveniji. Poleti 2014 in 2015 je bil selektor reprezentance Slovenija B. Od 2015 do 2017 je v štabu reprezentance Slovenije opravljal delo pomočnika trenerja Jureta Zdovca in Igorja Kokoškova. V tem obdobju osvojila Slovenija na Eurobasketu 2015 12. mesto in leta 2017 zlato medaljo. Po odhodu Kokoškova je prevzel mesto selektorja 10. oktobra 2017. Vodil je ekipo v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo 2019, kamor se Slovenija ni uvrstila. Kvalifikacije za ŽEP 2021 je začel s porazom proti Madžarski in zmago proti Avstriji.