Djordjević želel čimprej na stara pota – k borbam za medalje

Rubrika: SP Španija 2014

“Odigrali smo zares pametno in bili osredotočeni vsak trenutek tekme. Moji fantje so napravili veliko stvar,” je po še eni simultanki srbske reprezentance, ki je po Grčiji suvereno, skoraj na identičen način, odpravila še Brazilijo (84:56), za mondo.rs dejal njen selektor Aleksandar Saša Djordjević, nosilec treh zlatih kolajn z evropskih, ene s svetovnih prvenstev in srebra z olimpijskih iger.

raduljica djordjević

Njegovi varovanci so Brazilcem odčitali pravo lekcijo košarke in poskrbeli, da se po nogometni še košarkarska reprezentance te države ne bo veselila kolajne, pa čeprav so jo oboji odkrito napovedovali. Je pa Djordjeviću po sušnih štirih letih Srbijo uspelo vrniti v borbo za žlahtne kovine, kar je bil tudi primarni cilj ob ustoličenju na selektorskem mestu: “Ko sem prevzel reprezentanco, sem rekel, da želim, da se čimprej vrnemo na stara pota in se borimo za medalje. Danes nam je uspelo. Zelo sem srečen zaradi tega in ponosen na te igralce. Gre za popolno njihovo zmago. Kot država košarke smo to potrebovali.”

Magični dotik brade Mute Nikolića

Pri srbskem Mondu so razkrili še eno zanimivo zgodbo, ki vključuje bradatega Miroslava Raduljico in legendarnega pomočnika selektorja, njegovega soimenjaka Miroslava “Muto” Nikolića. Slednji ima z robustnim centrom prav poseben ritual, v katerem se dotakne njegove brade in mu na ta način prenese pozitivno energijo. “Gre za prenos pozitivne energije, popravlja mi auro. Podobne rituale ima tudi z drugimi igralci. Pri meni gre za to, da se dotakne moje brade in to dovolim le njemu. Sicer ne tega ne maram,” ‘skrivnost uspeha’ razkrije Raduljica, ki se, razumljivo, v zmagovalni reprezentanci odlično počuti: “Počutim se odlično, saj sem ponovno s temi fanti. Da uporabim ameriški izraz – zabavam se na parktu. Čutimo kemijo, igramo dobro in smo v polfinalu. Šli smo korak po korak, brez velikih pričakovanj javnosti in vseh … pokazali bomo še marsikaj.”

 

foto: fiba.com