Dino Rađa odhaja, tujec prihaja?

Rubrika: Tuje reprezentance

Po neuspehu hrvaške moške članske reprezentance, ki je že po 1. krogu končala kvalifikacije za SP 2023, je prišlo do prvih potez v vodstvenih strukturah.

„Upravni odbor Hrvaške košarkarske zveze je na 34. seji, ki je potekala v petek, 15. julija 2022, sprejel odločitev o razpustitvi Strokovnega sveta za moško košarko, ki je bil organiziran kot strokovni in posvetovalni organ upravnega odbora. Vodstvo zveze se strokovnemu svetu zahvaljuje za dosedanje delo in vloženi čas, vendar se glede na nezmožnost ustreznega ukrepanja zaradi novonastalih okoliščin odloči za spremembo strukture zveze,“ so javili s hrvaške košarkarske zveze. Strokovni svet je vodil nekdanji izvrstni košarkar Dino Rađa, ki je bil glavni branik ideje, da Hrvaška še naprej igra brez tujega naturaliziranega igralca. Ker Rađa nima več odločilne besede, je pričakovati, da bi Hrvati po hitrem postopku našli tujca, ki bi jim pomagal. Predvsem potrebujejo dobrega in nesebičnega organizatorja igre.

S Hrvaške prihaja tudi vest, da Damir Mulaomerović ostaja selektor članov, ki avgusta letos začenjajo kvalifikacije za kvalifikacije za EP 2025.