Derbi, ki to žal sploh ne bo

v rubriki
Liga Nova KBM
s kategorijo
Novice
.

V soboto, 12. januarja, bodo na sporedu štiri tekme 13. kola Lige Nova KBM. V televizijskem prenosu na Šport TV bo ob 18. uri na sporedu tekma med Sixt Primorsko in Petrol Olimpijo, ob 19. uri bo Rogaška gostila Ilirijo, Šenčur gosti Zlatorog, Šentjur pa v domači dvorani pričakuje Helios Sunse.

Liga Nova KBM, 13. krog, 12.1.

Sixt Primorska – Petrol Olimpija (18.00) (prenos na Šport TV) (18.00)

Vodilna ekipa Lige Nova KBM na domačem parketu, v letošnji sezoni Lige Nova KBM, še ne pozna poraza. Po neuspešnem gostovanju 12. kola pri Zlatorogu, so Primorci strnili vrste, prispela je tudi nova okrepitev na branilskih položajih, Corin Henry. Tokrat v goste prihaja aktualni državni prvak, Petrol Olimpija, ki je košarkarje Sixt Primorske v 4. kolu lige v dvorani Stožice premagala kar z 20 točkami razlike. Obeta se zanimiv boj, predvsem na branilskih položajih, kjer pri Sixt Primorski vajeti igre drži organizator Žan Mark Šiško, ki v letošnji sezoni v 23 minutah dosega povprečje 10,6 točk na tekmo ter 6,8 asistenc, pri Petrol Olimpiji pa Jan Špan v 28 minutah dosega 15 točk in 5,8 asistenc na tekmo. Tekmo si bo moč ogledati v neposrednem prenosu na Šport TV.

Izjavi trenerjev pred tekmo:
Jurica Golemac, trener Sixt Primorske:
”Tekma s Petrol Olimpijo bo naša tretja v tem tednu. Sobotni tekmeci so vedno magnet za gledalce. Ne vemo sicer, v kakšni postavi bodo Ljubljančani prispeli na obalo, a mi se nanje pripravljamo kot na vsakega drugega tekmeca. Želim si, da se bodo tribune Arene Bonifika zapolnile ter, da nas bodo navijači ponesli do nove zmage.’’

Žiga Mravljak, trener Petrol Olimpije:
’’Pred našo ekipo so tri tekme v treh dneh. Dvoboj s Sixt Primorsko prihaja za naše moštvo v povsem nepravem času, saj je v nedeljo pred našimi fanti zelo pomemben obračunu v regionalni ligi, v ponedeljek pa sledi še povratna tekma četrtfinala Pokala Spar z Rogaško, zato bo ekipa, ki bo odigrala tekmo na Primorskem, maksimalno pomlajena. Kljub temu, da tekma kakšnega večjega pomena ne bo imela, pa bodo vsi igralci, ki bodo stopili na parket, dali vse od sebe, ter po najboljši močeh skušali braniti barve Petrol Olimpije in poskušali nuditi odpor proti, na tej tekmi favorizirani, Sixt Primorski.’’

Rogaška – Ilirija (19.00)

V Rogaško prihaja ekipa Ilirije, ki je v zadnjem kolu pred koncem starega leta, v gosteh presenetila Šenčur in zasluženo prišla do prve zmage v letošnji sezoni Lige Nova KBM. Zmagali so z rezultatom 85:81. Košarkarji Ilirije bodo poskusili nadgraditi odlično predstavo iz 12. kola tudi proti statistično favorizirani ekipi Rogaške. Pri domačinih v letošnji sezoni odlično igra ameriški košarkar Rashun Jarell Davis, ki povprečno dosega 15,4 točne in 5,4 asistence na tekmo. Pri ekipi Ilirije prav tako izstopanjo ameriški košarkarji, predvsem Joshua Stanley Heath, ki povprečno dosega 17 točk in 6,9 asistenc na tekmo.

Izjavi trenerjev pred tekmo:
Damjan Novaković, trener Rogaške:
“Proti Iliriji, ki igra precej bolje, kot kaže njen položaj na lestvici, nas čaka še ena zelo težka tekma. Med tem, ko smo v nehumanem ritmu v zadjih 14-ih dneh odigrali pet težkih tekem, so nasprotniki počivali. Ne glede na vse, edino, kar nas zanima, je zmaga, verjamem, da jo bomo kljub utrujenosti in poškodbam dosegli.”

Saša Dončić, trener Ilirije:
”V soboto odhajamo na gostovanje v Rogaško Slatino, k odlični ekipi, ki velja za favorita. Naša mlada ekipa se bo na krilih zmage proti Šenčurju borila in poskušala presenetiti košarkarje Rogaške.”

Šenčur GGD – Zlatorog Laško (19.00)

Ekipa Šenčurja bo v 13. kolu Lige Nova KBM gostila ekipo Zlatoroga, ki je v 12. kolu z odlično igro nadigrala trenutno vodilno ekipo lige. Košarkarji Šenčurja bodo po težkem gostovanju v Rogaški na domačem parketu poskusili doseči pomembno zmago in tako popraviti vtis s prejšne tekme. Pri domači ekipi je veliko odvisno od igre izkušenih košarkarjev, od katerih izstopa Smiljan Pavič, ki v 22 minutah povprečno dosega 12,1 točke na tekmo. Gostujoči Zlatorog prihaja v goste s polno zasedbo, pri katerih odlično igra organizator igre in drugi strelec letošnje Lige Nova KBM, Nejc Barič, ki v povprečju dosega 17,3 točk in 5,9 asistenc na tekmo.

Izjavi trenerjev pred tekmo:
Konstantin Subotič, trener Šenčurja:
”Nismo v celotni zasedbi, a verjamem, da bo  obstoječi igralski kader lahko ugodil našim zahtevam. Zlatorog je naš neposredni tekmec, zato zmaga šteje dvojno. Morali bomo igrati osredotočeno vseh 40 minut. Pričakujem težko tekmo.’’

Chris Thomas, trener Zlatoroga:
”Dobro smo trenirali in se pripravljali na Šenčur, ki je dobra in talentirana ekipa. Čaka nas še en težek izziv.”

Šentjur – Helios Suns (19.00)

Zanimivo srečanje se obeta tudi v Šentjurju, kjer domačini pričakujejo goste iz Domžal, Helios Suns. V gostujočem taboru je v novem letu prišlo do nekaterih sprememb, saj je klub zapustil reprezentant Urban Durnik. Ekipi sta se pred slabim tednom dni srečali v četrtfinalu Pokala Spar, kjer so zasluženo zmagali košarkarji Šentjurja. Obe ekipi z optimizmom pričakujeta sobotno tekmo, saj si želita pomembne zmage, ki bi motivacijsko še kako prav prišla gostujočim košarkarjem. Pri ekipi Šentjurja blesti hrvaški košarkar Davor Konjević, ki je v letošnji sezoni tudi prvi strelec (21,1 točk na tekmo) in drugi skakalec (7,3 skokov na tekmo) Lige Nova KBM, pri gostujoči ekipi pa odlično igra Blaž Mahkovic, s povprečjem 16,9 točk na tekmo.

Izjavi trenerjev pred tekmo:
Jakša Vulić, trener Šentjurja:
”Tokrat pričakujem povsem drugačno tekmo, kot je bila nedavna pokalna z istimi nasprotniki. Obe ekipi v boju za uvrstitev v Ligo Nova KBM za prvaka potrebujeta zmago. Zanjo bomo morali dobro odigrati v obrambi in doseči čimveč točk iz tranzicijske igre. V, za nas zelo pomembni tekmi, bo znova zelo pomembna podpora s tribun.’’

Dejan Jakara, trener Helios Sunsov:
”Ekipi se že dobro poznata, zato posebnih skrivnosti ne bo. Mi smo trenutno v slabi situaciji glede poškodb, zato še ne vem, v kakšni zasedbi se bomo sploh lahko zoperstavili Šentjurju. Gre pa za pomembno tekmo v boju za Ligo za prvaka, zato bomo naredili vse, da jih poskušamo presenetit na sicer sila neugodnem gostovanju.”

Torek, 5. februar, ob 19.00:
HOPSI POLZELA : KRKA