Derbi Iliriji, Celjanke in Kranjčanke suverene

Rubrika: Ženska košarka

Po včerajšnjem dvoboju v Konjicah, so se danes odigrale še preostale tri tekme 7. kola. Košarkarice Cinkarne Celja so s suvereno igro utrdile svoj položaj na lestvici in ostale neporažene. Po napetem dvoboju med Akson Ilirijo in Derby Ježico so se zmage veselile domačinke, Triglav pa je prav tako na domačem parketu prišel do svoje tretje zaporedne zmage.

1.SKL ZA ŽENSKE, 1. DEL TEKMOVANJA
7. kolo
Sobota, 12. november
CINKARNA CELJE : TOSAMA LEDITA 113:50 (28:13, 19:10, 30:14, 36:13)
CELOTNA STATISTIKA

Cinkarna Celje je to soboto gostila ekipo Tosama Ledita in s ponovno zmago utrdila svoje mesto na lestvici. Z vodstvom čez celotno tekmo in končnim rezultatom 113:50 ostaja Cinkarna Celje edina neporažena ekipa.

Tekma se je začela s takojšnim vodstvom Celjank. Domačinke so prednost ohranjale čez celotno tekmo in razliko naglo povečevale. Tako so tekmo že četrtič zmagale z rezultatom nad sto (113:50).

Na današnji tekmi so bile Celjanke glede na statistiko boljše od Ledite na vseh področjih. Imele so večje število poskusov metov iz igre, ki so jih izkoristile in dosegle boljši delež zadetih metov (52%-42%). Izkazale so se tudi pri skokih (45-30) in asistencah (31-13).

Kar sedem košarkaric je pri Cinkarni Celje doseglo nad 10 točk, največ pa jih je zbrala Ana Nuša Anžič (18). Sledila ji je Lea Debeljak s 15 točkami. Izstopala je še Taylah Rose Simmons, saj je ob 13 točkah zbrala tudi 11 skokov. Najboljši strelki gostujoče ekipe sta bili Manca Vesel (12) in Sandra Jevtović (10).

Obe ekipi se bosta naslednjič dokazovali 19. novembra, ko Cinkarno Celje na domačem parketu čaka tekma z VBO Maribor, Tosama Ledita pa se bo, ponovno kot gostujoča ekipa, pomerila z Akson Ilirijo.

AKSON ILIRIJA : DERBY JEŽICA 79:69 (19:26, 26:17, 15:16, 19:10)
CELOTNA STATISTIKA

V Ljubljani je danes potekal napet mestni derbi, med sabo sta se pomerili ekipi Akson Ilirija in Derby Ježica. Ob koncu so se zmage veselile Ilirijanke, ki so nasprotno ekipo premagale za 10 točk.

Obe ekipi sta se skozi celotno tekmo izmenjevali v vodstvu, kar se lahko razbere iz delnih rezultatov tekme. Ilirijanke so dobile drugo in zadnjo četrtino, Ježičanke pa prvo in tretjo. Najbolj pomemben del tekme se je zgodil v zadnjih šestih minutah pred koncem, saj je bil rezultat do takrat še izenačen. Nato pa so igralke ekipe Akson Ilirija v zadnjih minutah z zadetim metom za tri točke in večjo uspešnostjo pri metih za dve točki poskrbele za zmago.

Tudi po statistiki sta obe ekipi dosegli zelo podobne rezultate. Največja je bila razlika v izgubljenih žogah, saj so jih Ilirijanke izgubile 10 manj (10-20), kar je bil eden od razlogov za njihovo zmago.

V ekipi Akson Ilirija se je strelsko najbolj odrezala Sara Sambolić s kar 23 točkami. Prav tako je visoko število točk dosegla Hana Sambolić in to 19. Pri poraženi ekipi je 22 točk prispevala Hana Ivanuša.

Igralke Akson Ilirije naslednja tekma čaka 19. novembra, ko bodo gostile ekipo Tosama Ledita. Derby Ježica pa se bo isti dan v gosteh pomerila z ekipo Domžal.

TRIGLAV : DOMŽALE 94:29 (22:6, 25:9, 25:8, 22:6)
CELOTNA STATISTIKA

Zadnja današnja tekma je bila zaključena z veliko razliko v korist Triglavu (94:29), ki se je tako veselil tretje zaporedne zmage.

Tekma je bila izenačena le v prvih treh minutah, nato pa je Triglav nastopil z bolj borbeno igro in samozavestno prevzel vodstvo. Domžale se do konca tekme niso pobrale in domačinkam prepustile zmago z razliko +65.

Kranjčanke so zmagale predvsem zaradi večje natančnosti pri metu za dve točki (56%-23%) in tri točke (33%-9%). Prav tako so prednost pridobile z velikim številom asistenc (25-5), ter z večjim številom ukradenih žog (16-3).

Največ točk sta za ekipo domače zasedbe dosegli Ajda Burgar ter Anja Dragar in sicer 16. Za gostujočo ekipo so Daša Milinovič, Ana Tija Nikolič in Katja Sever dosegle vsaka po 7 točk, nobena od igralk pa ni presegla meje dvomestega števila točk.

Triglav bo naslednji obračun odigral 18. novembra, ko bo v 8. kolu gostoval v Slovenskih Konjicah. Domžale bodo dan kasneje gostile Derby Ježico.