Derbi 1.SKL za ženske pripadel Triglavu

Rubrika: Ženska košarka

V derbiju za vrh lestvice 1.SKL za ženske so igralke Triglava, po veliko boljši igri v drugem polčasu premagale aktualne državne prvakinje, Cinkarno Celje in se utrdile na prvem mestu lestvice.

1. SKL ZA ŽENSKE, 2. DEL TEKMOVANJA, 7. kolo, 9.3.
TRIGLAV : CINKARNA CELJE 65:61
(12:19, 16:19, 14:11, 23:12)

V Kranju smo bili v 7. kolu drugega dela tekmovanja v 1.SKL za ženske priča derbiju za najvišjo pozicijo v državnem prvenstvu med Triglavom in Cinkarno Celje. Zasedbi sta si v prvem delu tekmovanja razdelili zmagi, od zmage Triglava v 5. kolu pa Celjanke niso poznale poraza. Obe ekipi sta bili oslabljeni, saj so domačinke v tekmo vstopile brez Ule Ude in Gale Kramžar, Celjanke pa brez Snežane Bogićević. Na srečanje so gostje prišle bolje psihološko pripravljene, saj so tekmo začele z delnim rezultatom 13:0. Domača ekipa je tekmo začela pod vtisom pomembnosti dvoboja, zato so igralke Triglava igrale nepovezano in v tekmo vstopile mlačno. Nato so se le nekoliko zbrale in prvo četrtino izgubile za znosnih sedem točk. V drugi četrtini sta bili ekipi bolj izenačeni, a so Celjanke vseeno nadzorovale tudi ta del igre in na odmor odšle s solidno prednostjo desetih točk (28:38). V drugem polčasu so Kranjčanke zaigrale še bolj odločno, gostje pa so bile nenatančne pri organizaciji igre, izgubljale večje število žog, domačinkam pa so zrastla krila in videle so priložnost za zmago, ki so jo nato močno zagrabile in nekaj minut pred koncem izenačile rezultat na 55. V zadnjih nekaj minutah so Gorenjke z borbeno igro nevtralizirale poizkuse Celjank, bile natančne pri prostih metih in obvladovale skok, kar jim je, ob nenatančnosti metov Celjank prineslo zmago in jih utrdilo na trenutnem prvem mestu na lestvici.

Pri domači ekipi sta bili strelsko najbolj razpoloženi Rebeka Abramovič z 20 točkami in Manca Vrečer, ki se 16 točkam dodala 11 skokov za svoj že deveti dvojni dvojček v sezoni. Pri Cinkarni Celje sta le dve igralki dosegli dvomestno število točk. Lea Debeljak jih je dosegla 11, Mojca Jelenc pa 10.

Triglav bo naslednjo tekmo igral spet doma, in sicer 17. marca proti Mariboru, Cinkarna Celje pa se bo že 12. marca odpravila na naslednje gostovanje, ko bodo Celjanke potovale v Slovenske Konjice.