Denver več kot očitno resno računa na Čančarja

v rubriki
Liga NBA
s kategorijo
Novice
.

Vlatko Čančar nadaljuje z dobrimi predstavami v Las Vegasu. Njegovi Nuggetsi so sinoči doživeli poraz proti moštvu Boston Celtics, med vsemi igralci Denverja pa je trener ravno Čančarju namenil največ minut. V dobre pol ure na parketu je slovenski reprezentant dosegel 8 točk, tudi eno trojko. Pod obroči se je Čančar tekom obračuna spopadel tudi s Tackom Fallom, 231 (!) centimetrov visokim centrom, in prek njega presenetljivo zlahka dosegel koš.

Drugi Slovenec v vrstah Denver Nuggets Martin Krampelj tudi na drugi tekmi ni dobil priložnosti za igro.

Zvezda večera je bil 20-letni branilec Anfernee Simmons iz vrst Portland Trail Blazers, ki je v porazu protu Utah Jazz dosegel več kot tretjino točk svoje ekipe. Dosežek 35 pik je toliko bolj navdušujoč ob dejstvu, da je izza črte za tri metal 6/7 in 13/18 iz igre.

Še tretji poraz pa je v Las Vegasu doživela hrvaška vrsta, od katere so bili boljši tudi košarkarji Oklahoma City Thunder. Med Hrvati je bil najboljši strelec Sixt Primorska Marjan Čakarun, ki je večer končal pri trinajstih točkah. Roko Badžim (Olimpija) je prispeval 7, Ivan Ramljak (Krka) pa 4 točke.