Denver noče zapustiti Orlanda, po preobratu do sedme tekme

v rubriki
Liga NBA
s kategorijo
Novice
.

Ko je Denver 22 minut do konca tekme zaostajal za 19 točk, so se verjetno že začeli ogrevati motorji letala, ki bi Nikolo Jokića in soigralce peljal nazaj v Kolorado. Sploh, ker je bil to zaostanek proti ekipi LA Clippers, ki veljajo za ene glavnih favoritov za osvojitev prstana.

Toda Denverju je v Orlandu še enkrat več uspelo nemogoče. Pripravili so popolni preobrat, po zaostanku za 19 točk naredili delni izid 30:8, tik ob koncu tekme pa prišli tudi do prednosti 16-ih točk. V drugem polčasu so bili boljši z rezultatom 64:35.

Do preobrata so imeli Kawhi Loenard in soigralci celoten potek tekme pod kontrolo. Na začetku tekme sta se sicer razigrala Nikola Jokić in Jamal Murray, toda v nadaljevanju je predvsem Murray popustil, mučila pa ga je tudi manjša poškodba pri enem izmed padcev, zaradi katere je med tekmo tudi zapustil klop in šel na razgibavanje.

Glavni mož preobrata je bil Nikola Jokić, ki je tudi ob koncu poskrbel, da se Clippersi niso mogli nikoli prav vrniti v igro, razpoložen je bil predvsem pri metih za tri točke, zadel je 4 mete iz šestih poizkusov. Na koncu je dosegel 34 točk, imel 14 skokov in 7 asistenc. Murray je dodal 21 točk.

Za Los Angeles je Paul George dosegel 33 točk, Kawhi Leonard jih je dodal 25.

Odločilna tekma bo v sredo, torej dan po prvi tekmi finala vzhodne konference med Miamijem in Bostonom. Finale zahodne konference se bo začel v petek.

Liga NBA, 13.9.:

LA Clippers – Denver 98:111