Denver do zmage v San Anotniu, liga v pričakovanju rekorda Curryja

Rubrika: Liga NBA

Na drugi zaporedni tekmi v San Antoniu se je Denver maščeval za poraz na prvi tekmi in suvereno dobil drugo. Ponovno predvsem po zaslugi Nikole Jokića, ki je spet prikazal bravurozno predstavo – dosegel je 35 točk, 17 skokov in 8 asistenc. Denver je drugo četrtino dobil za 17 točk, tretjo pa za 13 in četrta četrtina je bila tako samo formalnost. Vlatko Čančar je igral 4 minute, dvakrat neuspešno metal, imel pa tudi eno ukradeno žogo.

Največ medijske pozornosti, vsaj tiste na parketu, je v zadnjih dneh ponovno deležen Golden State, oziroma Steph Curry, ki je na meji, da postane absolutni rekorder po številu zadetih trojk v zgodovini lige NBA – trenutno je prvi na lestvici Ray Allen, Curryja pa od mejnika loči še 7 zadetih trojk.

 

Na obračunu proti Philadelphii je bil Golden State poražen, Curry pa je zanj ‘samo’ tri trojke. Pri domačih je bil najboljši Joel Embiid, ki je dosegel 26 točk in imel 9 skokov. So se pa v zadnjih dneh v povezavi s Philadelphio ponovno okrepile novice o menjavi Bena Simmonsa, ki za svojo ekipo v tej sezoni še ni igral. Nasploh je pričakovati nove menjave med ekipami, ko se čez tri dni (15.12.) sprosti omejitev menjav tudi za igralce, ki so podpisali nove pogodbe pred letošnjo sezono.

Najbolj napeta tekma večera se je igrala v Los Angelesu, kjer so Clippersi šele po košu Reggie Jacksona ob izteku časa premagali Orlando. Domačini so igrali brez ob odsotnosti Kawhi Leonarda prvega zvezdnika ekipe, Paul Georga.

 

Odlično še vedno igra ekipa Utah Jazz. Donovan Mitchell je za sedmo zaporedno zmago svoje ekipe dosegel 28 točk proti Washingtonu.

Liga NBA, 11.12.

Orlando – LA Clippers 104:106

Utah – Washington 123:98

Sacramento – Cleveland 103:117

Chicago – Miami 92:118

Houston – Memphis 106:113

Golden State – Philadelphia 93:102

Denver  – San Antonio 127:112