Dekleta v četrtfinalu, fantje zaključili z nastopi na evropskem prvenstvu

Rubrika: Reprezentanca

Od petka do nedelje v Atenah poteka evropsko prvenstvo v košarki 3×3 do 17 leta starosti. Med dvanajstimi udeleženci sta se predstavili tudi obe slovenski zasedbi. Tako fantje, kot dekleta so v skupinskem delu zabeležili po zmago in poraz. V krogu treh reprezentanc z enakim izkupičkom so fantje osvojili tretje mesto in žal zaključili s tekmovanjem, dekleta pa prvo in se uvrstila v četrtfinale. Tam jih v nedeljo čaka Poljska.

Fantje, sicer aktualni evropski prvaki v tej kategoriji, so v uvodni tekmi premagali Ukrajino 18:15 (Nejc Dizdarević 6, Rok Popovič 5, Filip Razdevšek 2, Jure Rener 5) ter izgubili s Turčijo 12:18 (Nejc Dizdarević 7, Rok Popovič 3, Filip Razdevšek 1, Jure Rener 1). Ukrajina je premagala Turčijo 20:14 ter se zaradi največ doseženih košev uvrstila na prvo mesto v skupini, druga je bila Turčija. Obe reprezentanci sta se uvrstili v četrtfinale. Slovenci so pristali na tretjem mestu ter bodo uvrščeni okoli devetega mesta.

Podobno so odigrala tudi dekleta. Z 8:15  so najprej izgubila proti Nemčiji (Elena Lazarević 1, Manca Marolt 1, Hana Ovčina 3, Kim Žibert 3) ter nato z 21:7   ugnala Madžarsko (Elena Lazarević 10, Manca Marolt 4, Hana Ovčina 3, Kim Žibert 4). Slednja je nato z 11:8 premagala Nemčijo ter s tem omogočila, da so Slovenke pred Nemkami osvojile prvo mesto v skupini. V nedeljskem četrtfinalu se bodo ob 14.35 pomerila s Poljsko.

SPLETNA STRAN EVROPSKEGA PRVENSTVA DO 17 LET V KOŠARKI 3×3

Slovenski reprezentanci pa sta nasploh imeli precejšno srečo, da sta ujeli začetek tekmovanja. Zaradi velike zamude odprava v Beogradu namreč ni ujela letala za Atene in je bila tako primorana prespati v srbski prestolnici. Fantje in dekleta so na prizorišče prvenstva tako pravzaprav prispeli le nekaj ur pred začetkom in se na igrišče podali brez treninga dobesedno iz letališča.