Dekleta Ilirije državne prvakinje do 13 let

Rubrika: Ženska košarka

Košarkarice Panterja Ilirije A so državne prvakinje v kategoriji deklet U13. V polfinalu so z 69:18 ugnale Maribor, v finalu pa Ježico z 61:26. Tretje mesto je osvojila ekipa Triglava.

FINALNI TURNIR DP DEKLET U13, Ježica, sobota, 7. marec 2015:

Končni vrstni red:

1. Panter Ilirija A
2. Ježica Bele
3. Triglav
4. Maribor

Najbolj borbena košarkarica finalnega turnirja:Manca Vrečer (Panter Ilirija A)
Najboljša strelka:Zala Jelenc (Panter Ilirija A)
Najboljša podajalka: Manca Vrečer (Panter Ilirija A)
Najboljša skakalka:Vanja Manojlović (Triglav)

Najboljša peterka:Anja Dragan (Ježica), Teja Leban (Maribor), Vita Mićunović(Panter Ilirija A), Yeisy Alexandra Perez (Triglav), Manca Vrečer (Panter Ilirija A).

Druga peterka:Zala Jelenc (Panter Ilirija A), Tiana Meglič Šteharnik (Maribor),Katja Sever (Ježica), Tinkara Šetor (Maribor), Nana Žibert (Triglav).

Finale:
PANTER ILIRIJA A – Ježica Bele 61:26 (14:8, 12:9, 16:4, 19:5)
(Štefančič 15, Jelenc 11; Hirsch, Kogoj in Jeraša po 4)

Za 3. mesto:
Maribor – TRIGLAV 28:56 (9:6, 6:20, 2:16, 11:14)
(Krejič, Meglič Šteharnik in Golob po 6; Perez 12 in 8 skokov, Blagovič 10)

Polfinali:
PANTER ILIRIJA A – Maribor 69:18 (12:2, 18:2, 23:8, 16:6)
(Jelenc 15, Mićunović 10; Leban 10, Oblak 5)

JEŽICA BELE – Triglav 44:33 (8:4, 19:7, 10:11, 7:11)
(Dragar 14, Majerle in A. Petrovič po 5; Belehar in Jenko po 8)


Nataša Haskić, trenerka Panter Ilirije A:
“Čestitke vsem ekipam, ki so se uvrstile na finalni turnir. Mislim, da smo vsi skupaj prikazali lepo košarko. Hvala Iliriji, da mi je dala priložnost, da sem lahko vodila to ekipo. Finalni turnir je bil odlično organiziran. Zahvaliti se moram staršem za glasno vzpodbudo s tribun ter dekletom za izjemno sezono. Mislim, da smo skupaj pokazale, kako dobro smo delale, koliko smo se trudile in koliko smo vložile v treninge. To se je pokazalo tudi v naši igri. To mi je bilo najpomembnejše, saj na finalnem turnirju Mini pokala dekleta nismo pokazali najboljše košarke. Tokrat je bilo drugače – dekleta so pokazala, da so iz pravega testa in da se znajo boriti do konca. Prijetno so me presenetila.”

Bojan Hladnik, trener Ježice belih:
“Organizacija finalnega turnirja s strani ŽKD Ilirija je bila dobra, končna razvrstitev pa se mi zdi realna. Mi nekoliko zaostajamo za nasprotnicami v finalu, saj smo tudi kasneje začeli trenirati, a mislim, da smo na turnirju videli kar nekaj bodočih talentov. Upam le, da se bo zadeva pri njih odvijala tako, kot se mora. Naša ekipa je drugo mesto osvojila tudi v realnem smislu, saj smo vse ostale slovenske ekipe premagali, z Ilirijankami pa dvakrat izgubili. V finalu so bile dekleta nekoliko utrujena zaradi polfinalnega obračuna, zato niso prikazale ravno vsega kar znajo.”

Siniša Banović, trener Triglava:
“Pohvalil bi ŽKD Ilirijo za odlično organiziran finalni turnir. Na žalost smo v polfinalu odigrali najslabšo tekmo v sezoni in temu primeren je bil tudi rezultat. Ne glede na vse si punce zaslužijo pohvale za prikazano na tekmi za tretje mesto. Pokazale so karakter in suvereno osvojile bronasto medaljo, kar štejem za lep uspeh. Glede na to, da smo sodelovali tudi na finalnem turnirju Mini pokala za dekleta U13, in imamo dve medalji, lahko sezono označim za uspešno. Za to nisem zaslužen le jaz. Pohvaliti moram mojo pomočnico Uršo Žibert, ki mi je odlično asistirala skozi celotno sezono, ter našega trenerja za telesno pripravo Anžeta Zdolška, ki enkrat tedensko dela z našimi dekleti.”

Filip Džeba, trener Maribora:
“Čestitke košarkaricam Panter Ilirije za zaslužen naslov ter vodstvu kluba za dobro organiziran finalni turnir. Pohvalil bi moje punce za celotno sezono, kot tudi za tekmi na turnirju. Borile so se po najboljših močeh. Ne smem pa pozabiti pohvaliti niti najboljših navijačev, ki nam stojijo ob strani na vseh tekmah.”