Debitiral je Jurij Macura

v rubriki
ABA Liga
s kategorijo
Novice
.

V Ligi ABA je za nami premierna tekma, pred nami pa še pet srečanj, vse pa bodo imela slovenski pečat.

Začnimo pri sinočnji tekmi Mega Bemax – Cedevita Olimpija, kjer je premiero v Ligi ABA dočakal Jurij Macura. Slabih šest minut je dobil, ujel je dve žogi in enkrat pomeril v napadu. Macura je v pravi sredini, želimo mu, da to izkoristi in aktivira svoj potencial.

Na današnji derbi bratskih klubov Igokee in Partizana odhajata Mario Majkič in Milan Nedović.

Sobota prinaša slovenski derbi v Zagrebu. Cibona Matica Rebca gosti Mornar Mirze Begića. Verjetno sta oba upala, da bosta v novi sezoni kje drugje, a po drugi strani se zdi, da sta našla primerni ekipi. Zanimivo bo videti, kako bosta sodelovala Matic Rebec in Ivan Velić, ki sta bila skupaj kratek čas že pri novomeški Krki.

V nedeljo bo premiero v regiji na klopi Budućnostoi doživel Pixi Subotić, ki ga čaka v Črni gori vse prej kot lahko delo, zdi pa se, da je v Podgorici konec ere debelih krav, klub pa se je odločil, da bo več pozornosti in energije namenil produkciji.

Nedelja daje tudi ponovitev četrtfinala Super pokala med Crveno zvezdo in Primorsko, ponedeljek pa bo piko na i 1. krogu postavila Krka, ki proti FMP-ju odkrito in brez ovinkov lovi zmago.

Liga ABA, 1. krog:

4.10.
Mega Bemax – CEDEVITA OLIMPIJA 63:87

5.10.
Igokea – Partizan (18.00)
Cibona – Mornar (20.00)

6.10.
Budućnost – Zadar (18.00)
Crvena zvezda – Primorska (20.00)

7.10.
Krka – FMP (18.00)

Slovenci v Ligi ABA;
Jurij Macura (Mega Bemax) – 6 minut, 2 skoka